Ücretsiz Danışmanlık

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Kayıt


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

İdil
Danışman
İdil E.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Kayıt


azerbaycan-tip-fakültesi-kayıt

Azerbaycan tıp üniversitesi kayıt yaparken öncelikle ön kayıt yapılıyor. Ön kayıt için 4 adet fotoğraf, kimlik fotokopisi, sabıka kaydı, ikametgâh, pasaport fotokopisi gereklidir. Sonrasında ise sağlık raporu, transkript, diploma belgelerinin teslimi için de öğrencilere bildirim yapılmaktadır. Bu evraklar kesin kayıt yapılırken talep edilir. Öğrenciler Azerbaycan Tıp Üniversitesi kayıtlarında kontenjan açıldığında yüzde 10 oranında Türk öğrenci kontenjanı olacaktır. Tıp Üniversitesi ücretlidir. Senelik Tıp Fakültesi 4000, diş hekimliği 4000, eczacılık 4000 dolar olmaktadır. Üniversitenin kendi yurdu bulunuyor. Yurtta konaklama için 6 aylık periyotlarda 1000 AZN ücret talep edilir. Bu alanda Azerbaycan Tıp Üniversitesi yurt imkanı için erken kayıt yapılmalıdır. Geç kalındığında yer bulunamayabiliyor. 

Azerbaycan Tıp Üniversitesine Kayıt İçin Gerekli Evraklar 

Azerbaycan tıp üniversitesi kayıt işlemlerinde ilk talep edilen evrak pasaport olmaktadır. Sonrasında talep edilen diğer evraklar şu şekilde sıralanabilir: 

* lise diploması aslı ve lise not dökümü aslı ( ortalama minimum 65 ve apostilli olması gereklidir) 

* OSYM sınav puan belgesi ( en düşük TYT 180 olmalıdır) 

* Nüfus müdürlüğünden ya da e-devletten ikametgah belgesi 

* Heyet raporu ve Eliza testi 

* 8 adet vesikalık fotoğraf  

Kayıt işlemleri tamamlandığında Azerbaycan Tıp Fakültesi yetkilileri Skype üzerinden mülakat yapar. Ve bu mülakatın yapılması zorunludur. Bu mülakat zamanı öğrencilere yetililer tarafından bildirir. Mülakatlarda Biyoloji ve Kimyadan temel sorular sorulur. Bu kapsamda Azerbaycan üniversitesi kayıt işlemleri tamamlanabilir. 

Azerbaycan Tıp Üniversitesine Sınavsız Kayıt 

Azerbaycan tıp üniversitesi kayıt işlemlerinde sınavsız kayıtlarda yapılıyor. Bu şekilde kayıt olmak isteyenler internet üzerinden online kayıt başvuruları yapmalıdır. Ardından belgeleri kabul olan adaylar online mülakata çağrılır. Mülakatı geçen adaylar Azerbaycan Tıp Bölümü için hazırlık sınıfına kesin kayıt yaptırır. Hazırlık eğitimi sonrasında birinci sınıfa geçişlerde yeterlilik sınavına tabi tutulan adaylar başarı gösterdiğinde birinci sınıfa başlar. Öğrenciler Tıp Üniversitesi kayıt için bizzat başvurularda bulunmalıdır. Bunun için üniversitenin kayıt sistemi üzerinden kendinize hesap açabilirsiniz. Hesap açılırken fakülte ve eğitim dili doğru bir şekilde seçilmelidir. Sonrasında bu dilin değişme durumu olmuyor. 

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu