Ücretsiz Danışmanlık

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Fiyat


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

Tunç
Danışman
Tunç P.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Fiyat


azerbaycan-tip-universitesi-fiyat

Azerbaycan tıp üniversitesi fiyat Avrupa ülkelerine nazaran oldukça ekonomik aralıklarda yer alır. Sayısal puanı ile alan üniversite YÖK kılavuzunda yer alır. Lisans eğitim süresi 6 yıldır. Tıp programlarına 50 bininci sırada olan adayın yerleştirilme puanından daha düşük puanlarda adaylar yerleştirilmez. Yapılacak incelemeye göre öğrencilere Azerbaycan tıp üniversitesi diploma denklik belgesi verilir. Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden dosya açtırır. Ayrıca vize almalıdır. Bu yüksek öğretim kurumunda eğitim ücretlidir. Yıllık ücret 5000 dolar olmaktadır. Ancak güncel Azerbaycan Üniversitesi fiyatları için firmalardan bilgi alınmalıdır. Üniversite bünyesinde hazırlık eğitimi de verilir.  

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Fiyatları 

Azerbaycan tıp üniversitesi fiyat araştırmaları yapanlar hazırlık alanında eğitim alacaklarında bu alandaki ücreti değişir. Hazırlık için 3000 dolar fiyat bulunur. Ayrıca üniversite bünyesinde yurt imkanı da bulunuyor. Yıllık 1000 AZN olan yurtlarda Türk öğrencilerde kalabiliyor. Türk öğrenciler üç yıl burada eğitim aldıktan sonra Türkiye’deki bazı üniversitelere kontenjanları kapsamında geçiş yapabiliyor. Öğrenciler Azerbaycan Tıp Üniversitesi içerisinde eğitim almak istediklerinde ödeyecekleri ek ücret başlıklarını şu şekilde sıralayabiliriz: 

  • Akademik yıl hazırlık eğitim ücreti 
  • Devlet yurdu adres bildirimi 
  • 1 yıllık oturum izni ve devlet sağlık sigortası 
  • Noter onay işlemleri ve tercüme edilecek evraklar 
  • Okul kabul mektubu başvuru harç ücreti ve okul kayıt ücretleri 
  • Hazırlıkta başarılı olan öğrenciler için kurs biriminde sertifika ücreti 

Genel olarak Tıp Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi, Askeri Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Fakültesi, Koruyucu Tıp ve Biyoloji Fakültesi bulunuyor.  

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Eğitimleri 

Azerbaycan tıp üniversitesi fiyat kapsamında tüm faaliyetler bulunur. Hastane, kapalı spor salonu, öğrenci yurdu, konferans salonu, spor alanları, eğitim binası, klinik, kütüphane, bilimsel araştırma merkezleri, büfeler, kafeteryalar bulunur. Üniversite eğitim dili olarak İngilizce, Rusça ve Azerbaycan Türkçesi kullanılır. Öğrenciler kayıt yaptırırken Azerbaycan Tıp Fakültesi dili doğru belirlemelidir. Hazırlık sonrasında eğitim dilini değiştirme imkanı bulunmuyor. Öğrenciler yıllık ücretler ödemektedir. Hazırlık ile birlikte 4 yıllık eğitim tamamlandığında Türkiye’de anlaşmalı üniversitelerde eğitime devam edilebiliyor. YÖK denklik kılavuzunda olduğu için Azerbaycan Ücretli Tıp Üniversitesi için denklik sorunun bulunmuyor.

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu