Ücretsiz Danışmanlık

Azerbaycan Üniversiteleri Diploma Denkliği


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

firat
Danışman
Fırat G.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Azerbaycan Üniversiteleri Diploma Denkliği


azerbaycan-universiteleri-diploma-denkligi

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların eşdeğerlik işlemi denklik olarak adlandırılmaktadır. Diploma denklik belgesi, talep edilen yabancı diplomanın Türkiye’de hangi alan ve düzeyde tanındığını gösteren resmi bir belgedir. Türkiye’de yabancı diplomalara YÖK tarafından değerlendirme yapılarak denklik verilmektedir. Azerbaycan üniversitelerinin birçoğu YÖK’ün resmi sitesinde tanınan üniversiteler arasında yer almaktadır. YÖK’ün bir üniversiteyi resmi olarak tanıması büyük önem taşımaktadır. Çünkü YÖK’ün tanımadığı bir üniversiteye denklik belgesi söz konusu değildir. Bu nedenle öğrencilerin YÖK’e dilekçe yoluyla okuyacakları bölümlerin ve fakültelerin tanınıp tanınmadığına dair sorgu yaptırmaları gerekmektedir. Azerbaycan’ın Bakü şehrinde birçok üniversite yer almaktadır. Bu üniversiteler arasında en popülerleri, Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Tıp Fakültesi, Azerbaycan İnşaat ve Mimarlık Fakültesi, Azerbaycan Teknik Üniversitesi’dir. Üniversiteler belirli kriterlere göre eğitim vermektedir. Her alanda ve her bölümde farklı bir üniversite seçeneği mevcuttur. Bu konuya özen gösterilmiştir. Ancak birçok bölümü içinde barındıran Bakü Devlet Üniversitesi gibi üniversiteler de vardır.

Bakü’de yer alan üniversiteler ÖSYM Tercih Klavuzunda da yer almaktadır. Bu nedenle öğrencilerimiz Azerbaycan Üniversiteleri için de tercih yaparak bu üniversitelerde okuyabilmektedirler. Örneğin, Azerbaycan Tıp Üniversitesi ÖSYM kılavuzunda yer alan üniversitelerden biridir. İlk 40.000 sıralamasının dışında kalan öğrenciler ÖSYM kılavuzu dışında tercih yapabilmektedir. Tüm Öğrenciler Azerbaycan’da 1 yıl İngilizce, Azerbaycan Türkcesi ya da Rusça zorunlu hazırlık görmektedir.

Özellikle Tıp bölümü için, ÖSYM kılavuzu üzerinden yerleşen Türk öğrenciler eğitim öğretimlerini bu programda sürdürerek tıp öğreniminin üç yılını Azerbaycan’da başarı ile tamamladıktan sonra, açılan kontenjan sayılarına göre Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 10, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde 10, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 10, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 10 öğrenci, eğitimlerinin kalan kısmını tamamlayacaklardır. ÖSYM kılavuzu dışında yerleşen öğrenciler ise eğitim öğretim süreçlerini Azerbaycan Tıp Üniversitesi bünyesinde tamamlamaktadır. 
 

AZERBAYCAN ÜNİVERSİTELERİ

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu