Ücretsiz Danışmanlık

Bakü Devlet Tıp


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

Hazar
Danışman
Hazar R.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Bakü Devlet Tıp


baku-devlet-tip

Bakü Devlet Üniversitesi çoğunlukla Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile karıştırılmaktadır. Bununla birlikte Azerbaycan'da Tıp Eğitiminin verildiği tek üniversite Azerbaycan Tıp Üniversitedir. Yani Bakü Devlet Tıp şeklinde bir arayış aslında cevapsızdır. Çünkü Bakü Devlet Üniversitesi'nin Tıp bölümü yoktur.  Azerbaycan Tıp Üniversitesi 1930 yılında temelleri atılan bir yükseköğrenim kurumudur. Azerbaycan Sağlık bakanlığına bağlı olan üniversite özerk bir eğitim kuruluşudur. Ülkenin en büyük tıp üniversitesi olan Azerbaycan devlet tıp üniversitesi 1957 yılında Nariman Narimanov adını almıştır. 1991 yılında bağımsız bir eğitim kurumu olmuştur. Üniversite bünyesindeki kütüphanede 600 binden fazla kitap bulunuyor. Dünya sıralamasında 8163. Sırada olan üniversite Bakü’de bulunduğundan dolayı Bakü Tıp Üniversitesi olarak ta anılıyor. Üniversite bünyesinde 7 fakülte ve 8000 öğrenci bulunuyor. Tıp bölümü okumak isteyen öğrencilerin lisede kimya, fizik ve biyoloji derslerini almış olması gereklidir.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Başvuru Koşulları
Azerbaycan Tıp Üniversitesi Tıp Bölümüne başvuru için sınavsız geçiş ya da yükseköğrenim sınavı ile kayıtlar yapılabiliyor. Genellikle bu üniversite YÖK denkliği alan bir alan olsa da bazı bölümler denklikten yararlanamayabiliyor. Bunun için Üniversitede verilmeyen derslerin alınması gerekli olabilir. Tıp eğitiminde üç yılını Azerbaycan Tıp bölümünde tamamlayan öğrenciler geri kalan üç yıllık eğitimi de Türkiye’de anlaşmalı üniversitelerde tamamlayabiliyor. Genel tıp okuyan öğrenciler uzmanlık için 3 yıl daha eğitim görürken cerrah eğitimi alan öğrenciler Tıp Fakültesi eğitimlerinde 5 yıl daha eğitim alabiliyor. Fakülte bünyesinde tıp eğitimi almak isteyen öğrenciler 6 yıl okuyarak eğitimlerini tamamlar. 1 yıl staj ile beraber mezun olurlar. Diş hekimliği 5 yıl, çocuk sağlığı ve hastalıkları fakültesi 6 yıl, tıbbi biyoloji 5 yıl, eczacılık 4,5 yıl olmaktadır. Bu sürelere ek olarak 1 yıllık staj sorumlulukları bulunuyor.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Üniversitesi Genel Bilgiler
Azerbaycan Tıp Üniversitesi Tıp bölümünün eğitim dili olarak Azerbaycan Türkçesi, Rusça ve İngilizce tercih edilebilir. Öğrenciler ilk aşamada hazırlık kursuna giderler.  Lisans eğitimlerinin ücreti senelik 4000 USD'dir (Amerikan Doları). Ayrıca seçilen bölüme göre fiyatlar değişebilir. Uzmanlık programlarında ise ücret 2000 dolar olmakta ve programlar 3 ile 5 yıl arasında sürebilmektedir. Eylül ayında Bakü Tığ Fakültesi bölümleri eğitime başlar. Bir sınıfta 15 kişi olmaktadır. Öğrencilere yurt imkanı sağlansa da yeterli seviyede olmadığı için öğrencilerin erken kayıt yaptırmaları tavsiye edilir. Öğrenciler Azerbaycan Tıp Üniversitesi seçimlerinde seçtikleri bölüme göre dersler belirlenir.

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu