Ücretsiz Danışmanlık

Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık Bölümü


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

Gamze
Danışman
Gamze A.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık Bölümü


gence-devlet-agrar-universitesi-eczacilik-bolumu

Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık Bölümü

Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık Bölümü Türkiye'den yapılan başvurularda en çok kayıt alan üniversitelerden biridir. 

Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesi Gence şehrinde yer alır ve Bakü şehrinden 300 km uzaklıkta bulunmaktadır. Türkiye’den Gence şehrine ulaşım Bakü’den otobüslerle veya İstanbuldan uçakla ulaşım sağlanmaktadır. Bunlara alternatif olarak, doğu bölgesindeki öğrenciler Nahçıvan’a geçiş yaparak oradan otobüslerle İran üzerinden Gence şehrine ulaşım sağlayabilmektedir.  Gence Agrar Üniversitesi YÖK tarafından tanınan bir devlet üniversitesidir ve Azerbaycan’da Eczacılık bölümü olan 3 üniversiteden biridir. Eğitim ücretleri çok düşüktür ve manatla ödenmektedir. Türk öğrencilerin en çok kayıt olduğu bölüm olan Eczacılık bölümünde eğitim süresi 4 senedir. Öğrenciler nahçıvan Devlet Üniversitesi'nde olduğu gibi 1 yıl hazırlık okumak zorunda kalmadan direk bölüme başlayabilmekte ve hayata 1 sene erken atılabilmektedir. 

Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık Bölümü eğitim dili Azerbaycan Türkçesidir. Nahçıvan Devlet Üniversitesi için en çok sorulan alternatiftir. Öğrenciler sıklıkla Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık Bölümü ve Nahçıvan Devlet Üniversitesi Eczacılık bölümü arasında kalmaktadır. Bu kararsızlık durumunu aydınlatmak amacı ile her iki üniversitenin ve şehrin artı ve eksi yanlarını özetlemek gerekir. 

Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık Bölümü için yüksek standartlarda eğitim vermektedir. Eğitim süresi 4 yıldır. Kıyafet, kız öğrenciler için başörtüsü ve erkek öğrenciler için sakal tıraşı olma kuralı yoktur ve üniversite büyük şehirde bulunmaktadır. Gence şehri bir öğrenci şehridir ve Azerbacan'ın en güzel şehirlerinden biridir. Yaşam maliyetleri ekonomik, olanakları çoktur. 

Nahçıvan Devlet Üniversitesi Eczacılık bölümü için eğitim kalitesinin Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık Bölümü eğitim kalitesinden biraz daha geride olduğunu değerlendirmek gerekir. Nahçıvan küçük bir kasaba görünümündedir. Yaşam maliyetleri ekonomiktir. Öğrenciler tarafından ekonomik olması nedeni ile sıklıkla tercih edilmektedir. Şehrin standartları ve üniversitenin olanakları da Gence şehrine ve Gence Devlet Agrar Üniversitesi'ne kıyasla daha sınırlıdır. Nahçıvan Devlet Üniversitesi Eczacılık bölümü ve diğer tüm bölümler için hazırlık eğitimi almak istemeyen öğrencilerden ek ücret talep etmektedir. Bu nedenle standart bir program için Nahçıvan Devlet Üniversitesi'nin eğitim süresinin 5 yıl olduğunu söyleyebiliriz. Buna ek olarak Nahçıvan Devlet Üniversitesi'nde kılık kıyafet yönetmeliği vardır. Öğrenciler için üniversitede üniforma giymek zorunludur. Erken öğrencilerin günlük sakal tıraşı olması gerekmektedir. Bunun dışında bölüme başlayan kız öğrenciler için başın kapalı olması üniversitenin tolerans göstermek istemediği bir konudur. Bu nedenle başı kapalı öğrencilerin kayıt yaptırmadan önce Nahçıvan Devlet Üniversitesi'nin bu kurallarını dikkate almaları önerilmektedir.

Bu bilgilerden hareketle Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık bölümü, büyük şehir olanaklarından istifade etmek  isteyen öğrenciler ve Azerbaycan'da iyi bir Eczacılık eğitimi almak isteyen öğrenciler için tercih nedenidir. Nahçıvan Devlet Üniversitesi Eczacılık bölümü de küçük şehrin kısıtlı olanakları, orta standartlarda eczacılık eğitimi ve düşük yaşam maliyetlerinden ötürü tercih edilebilir.  

Azerbaycan Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık Bölümü 1. sınıf paket fiyatı 3500 USD. Paket fiyatlarımıza ulaşım ve konaklama dışında tüm hizmetler dahildir.  

✓  Akademik Yıl Hazırlık Eğitimi Ücreti
✓  Devlet Yurdu adres bildirimi
✓  1 Yıllık Oturum İzni
✓  1 Yıllık Devlet Sağlık Sigortası
✓  Evrakların Azerbaycan Türkçesine Tercümesi ve Noter Onay İşlemleri (6 Evrak)
✓  Okul Kabul Mektubu Başvuru Harç Ücreti
✓  Okul Kabul Mektubunun alınması
✓  Okul Kayıt Ücretlerinin Tarafımızca Ödenmesi
✓  Havalimanı Karşılama ve Okula/Yurda Transferler
✓  Hazırlıkta başarılı olunması şartıyla Kurs Bitiminde Hazırlık Sertifikasının Alınması
✓  Azerbaycan ve Türkiye Ofislerinde hazırlık süresince acil durum Danışmanlık hizmeti


Azerbaycan'da Eczacılık ile ilgili en sık sorulan soruları ve cevaplarını sizler için aşağıda derledik;

Azerbaycan’da Eczacılık Eğitimi Eğitim Süresi – Kaç Yıl?
Azerbaycan Tıp Üniversitesi Eczacılık Eğitimi Hazırlık + 4 yıl
Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık Eğitimi direk bölüme başlanabilir ve eğitim süresi 4 Yıl
Nahçıvan Devlet Üniversitesi Eczacılık Eğitimi Hazırlık + 4 Yıldır 

Azerbaycan’da Eczacılık Eğitimi YÖK Denkliği Var Mı?
Azerbaycan'da Eczacılık Eğitimi müfredatı Türkiye'deki Eczacılık fakülteleri müfredatı ile büyük oranda uyumludur. Bu nedenle Azerbaycan'daki Eczacılık Fakülteleri için YÖK Tanınırlığı bulunmaktadır. Ancak denklik tanınırlıktan farklı bir durumdur ve sadece denklik sınavından başarılı olan öğrencilere verilen bir belgedir.

Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık Bölümü eğitim dili nedir?
Azerbaycan Türkçesidir. Üniversitede eczacılık fakültesi eğitim süresi 4 senedir ve hazırlık eğitimi yoktur. Öğrenciler direk 1. sınıftan eğitimlerine başlayabilmektedir.

Nahçıvan Devlet Üniversitesi Eczacılık Tercih Etmeli Miyim?
Nahçıvan Devlet Üniversitesi Eczacılık bölümü, kolay kabul alması ve şehrin ekonomik olmasından ötürü tercih edilmektedir. Bununla birlikte Nahçıvan küçük bir bölgedir. Alternatif olarak aynı maliyetle Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık Fakültesi değerlendirilmelidir. Eğitim standartları yüksek olan Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunlarının denklik alma oranları yüksektir.

Gence Devlet Agrar Eczacılık Tercih Nedenleri
Sınavsız ve puansız öğrenci kabul etmektedir. Ders müfredatı Türkiye'deki Eczacılık Fakültelerinin müfredatı ile büyük oranda aynıdır. Eğitim kalitesi yüksektir ve Eczacılık bölümü için Azerbaycan'da en güvenilen üniversitelerden biridir.

Azerbaycan’da Eczacılık YÖK Denklik Sınavı Nedir?
Azerbaycan’da Eczacılık okuyan öğrencilerin eğitim düzeylerini ölçmek için YÖK tarafından gerçekleştirilen sınava denklik sınavı denmektedir. Bu sınavdan başarılı olan öğrenciler diplomalarına denklik belgesl alabilmekte ve mesleklerini Türkiye'de icra edebilmektedir. 

Azerbaycan’da Eczacılık Okuyup Türkiye’de Çalışabilir Miyim?
Azerbaycan’da Eczacılık okuduktan sonra müfredat farkından kaynaklanan 3-5 dersi 1 dönemde bir Türkiye üniversitesinin Eczacılık Fakültesin'de verdikten sonra diplomanıza denklik alarak Türkiye'de çalışabilirsiniz. 

Azerbaycan’da Eczacılık Eğitimi Fiyatları Nedir?
Azerbaycan'da Eczacılık Eğitimi alabileceğiniz 2 üniversite vardır. Azerbaycan Tıp Üniversitesi için yıllık 4.000 USD, Gence Devlet Agrar Üniversitesi için yıllık 2.000 USD harç ücreti ödenmektedir. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde bulunan Nahçıvan Devlet Üniversitesi için yıllık 2.000 USD harç ücreti ödenmektedir. 

Nahçıvan Devlet Üniversitesi Eczacılık Eğitimi Nasıl?
Nahçıvan Devlet Üniversitesi Eczacılık Eğitimi için geçerli bir lise diplomasına sahip olmak dışında herhangi bir kabul koşulu aramamaktadır. Sıralama bakımından Azerbaycan'da bulunan Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve Gence Devlet Agrar Üniversitesi'nden sonra gelmektedir. 

Azerbaycan’da Sınavsız Puansız Eczacılık Eğitimi nedir?
Azerbaycan’da Sınavsız Puansız Eczacılık Eğitimi herhangi bir puan veya sınav koşulu olmadan doğrudan bölüme kabul edilebileceğiniz anlamına gelmektedir. Eğitim kalitesi ile ön plana çıkan Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık bölümü bu kategoride en çok tercih eidlen üniversitedir. 

Azerbaycan’da Eczacılık Okumak İçin Ne Yapmalıyım?
Azerbaycan’da Eczacılık Okumak için lise mezunu olmalı ve gerekli başvuru evraklarınız ile kayıt işlemlerinize başlamalısınız. PR Eğitim bu süreçte öğrencilerine A'dan Z'ye hizmet vermektedir. 

Azerbaycan’da Eczacılık Okumanın Avantajları?
Sadece lise diploması ile kayıt olarak Azerbaycan’da Eczacılık Okuyabilirsiniz. Azerbaycan’da Eczacılık Okumanın en büyük avantajı herhangi bir sınav veya puan koşulu olmadan sizlere bu bölümün öğrencisi olma hakkını sunmasıdır. 

Azerbaycan Eczacılık Eğitimi Burs Olanakları var mıdır?
Azerbaycan'da uluslararası öğrenciler için ayrılan kontenjanlara başvurarak akabul olan öğrencilere burs verilmemektedir. 

Azerbaycan’da Eczacılık Okuyup Türkiye’de Çalışmak mümkün mü?
Azerbaycan’da Eczacılık Okuduktan sonra Türkiye'de çalışmak için diplomanıza denklik almanız gerekmektedir. Bunun öncesinde müfredat farkından kaynaklanan 3-5 dersi Türkiye'de bir üniversitede 1 dönem okuyarak vermelisiniz. 

Azerbaycan’da Eczacılık Okumak Şartları
Azerbaycan’da Eczacılık okumak için lise diplomanızın olması gerekmektedir. Sadece lise diplomanız ile Azerbaycan'da Eczacılık Fakültesine kayıt olabilir ve eğitiminize başlayabilirsiniz. 

Azerbaycan’da Eczacılık Eğitimi Taban Puanları
Azerbaycan’da Eczacılık Eğitimi için taban puan şartı aranmamaktadır. Sadece lise diplomanız ile Azerbaycan'da Eczacılık Fakültesine kayıt olabilir ve eğitiminize başlayabilirsiniz. 

Azerbaycan Eczacılık Fakültesinden Türkiye’ye Yatay Geçiş Nasıl Yapılır?
Resmi Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim kurumları arasında yatay geçiş hakkını kapsayan yönetmeliğe göre yurt dışından yatay geçiş yapmak istenen üniversitenin dünya sıralamasında ilk 400’de olması şartı bulunmaktadır. Azerbaycan Üniversitelerinde ilk 400'de yer alan bir üniversite bulunmamaktadır. Bu nedenle öğrencilerin eğitimlerini Azerbaycan'da tamamladıktan sonra diploma denkliğine Türkiye'de başvurmaları gerekmektedir. 

Azerbaycan’da Eczacılık Okumak İçin Başvuru Tarihleri
Azerbaycan’da Eczacılık Okumak için başvuru tarihleri üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte genel itibari ile Mayıs ayının ilk haftasıdır.

Azerbaycan’da Eczacılık Okumak İçin Gereken Belgeler
Azerbaycan’da Eczacılık Okumak İçin Gereken Belgeler Pasaport, diploma, lise not dökümü, ikametgah ve biyometrik fotoğraftır. 
 
Azerbaycan’da Eczacılık için Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık mı Nahçıvan Devlet Üniversitesi Eczacılık mı tercih edilmeli?
Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık fakültesi eğitimleri direk 1. sınıftan başlamaktadır ve üniversite Azerbaycan'ın Gence şehrindedir. Nahçıvan Devlet Üniversitesi Eczacılık eğitimi öncesinde hazırlık eğitimi verilmektedir. Üniversite Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ndedir. 1 yıl hayata erken atılmayı sağlayacağı için Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık fakültesi tercih edilebilir. 

Azerbaycan’da Sınavsız Eczacılık
Azerbaycan’da sınavsız Eczacılık Okumak isteyen öğrenciler için Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık en iyi seçenektir. Üniversiteye yerleşen öğrenciler Nahçıvan Devlet Üniversitesi'nden farklı olarak direk 1. sınıfta eğitime başlayabilmektedir. 

Azerbaycan’da Eczacılık Okumak İstiyorum
Azerbaycan’da Eczacılık Okumak isteyen öğrenciler Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık ve Nahçıvan Devlet Üniversitesi Eczacılık bölümlerine sınavsız puansız sadece lise diplomaları ile kayıt yaptırabilmektedir. Azerbaycan Tıp Üniversitesi kayıt aşamasında diploma puanını değerlendirmekte ve öğrencilerle mülakat gerçekleştirmektedir. 

Azerbaycan’da Eczacılık Okumanın Maliyeti Kaç Para?
Azerbaycan'da Eczacılık Okumanın Maliyeti, Azerbaycan Tıp Üniversitesi için yıllık 4.000 USD, Gence Devlet Agrar Üniversitesi için yıllık 2.000 USD, Nahçıvan Devlet Üniversitesi için yıllık 2.000 USD.

Azerbaycan’da Eczacılık Okumak Mantıklı Mı?
Azerbaycan’da Eczacılık okumak, ideali Eczacılık okumak isteyen ancak bu bölümü Türkiye'de kazanamayan öğrenciler için en uygun seçenektir. Azerbaycan’da lise diploması ile sınavsız ve puansız kayıt yaptırarak eczacılık hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz 

Azerbaycan’da Eczacılık Okumak Zor Mu?
Azerbaycan’da Eczacılık okumak isteyen Türk öğrenciler uluslararası öğrenciler için ayrılan kontenjanlara başvurmaktadır. Öğrenciler ülkenin diline adapte olduktan sonra eğitimde zorluk çekmemektedir. 

Azerbaycan’da Türkçe Eczacılık Eğitimi Veren Üniversitelerin Eczacılık Fakülteleri Var Mı?
Azerbaycan'da Türkçe Eczacılık Eğitimi yoktur. Eğitim dili Azerbaycan Türkçesi olan üniversiteler vardır. Bu üniversiteler Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Genec Devlet Agrar Üniversitesi ve Nahçıvan Devlet Üniversitesidir.

Azerbaycan'da Eczacılık için YÖK Denkliği İşlemleri  
Yüksek Öğretim Kurumu ile Azerbaycan'da Eczacılık Fakültesine yerleşemeyen öğrenciler mezun olduktan sonra YÖK’e denklik için müracaat eder. YÖK tarafından yapılan değerlendirmeye göre öğrenciler direk diploma denkliklerini alabilir. Öğrencinin üniversite notları, pasaporttaki giriş- çıkış damgaları, okul devamlılığı kontrol edilir. Denklik sınavınıda öğrencinin dil seviyesi değerlendirilebilir ve bölüm derslerinden yeterlilik sınavı gerçekleştirilebilir. 

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu