Ücretsiz Danışmanlık

Gence Devlet Üniversitesi Diploma Denkliği


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

Hazar
Danışman
Hazar R.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Gence Devlet Üniversitesi Diploma Denkliği


gence-devlet-universitesi-diploma-denkligi

Gence devlet üniversitesi diploma denkliği bulunuyor. Bu nedenle Türk öğrenciler tarafından en çok tercih edilen Azerbaycan üniversitelerinden biridir. Yurt dışı eğitimleri pek çok öğrenci için ciddi kariyer hedefleri oluşturmalarını sağlar. Bu nedenle öğrenciler yurt dışı eğitimlerini iyi bir şekilde değerlendirmek için bütçe olarak uygun, kalite olarak yüksek standartlarda seçimler yapmak isterler. Bunlar arasında Gence Devlet Üniversitesi saygın ve kaliteli bir üniversitedir. 1939 yılında iki yıllık bir öğretmen enstitüsü olarak kurulmuştur. Fizik- Matematik, Tarih, Fen, Azerbaycan Dili ve Edebiyatı ile eğitim hayatına başlayan Azerbaycan Gence Devlet Üniversitesi pek çok bölüm ile eğitimlerini sürdürüyor. Bu üniversiteden mezun olan öğrenciler elde ettikleri diploma ile dünya çağında bir tanınırlık elde edebilir.

Gence Devlet Üniversitesi YÖK Denkliği

Gence devlet üniversitesi diploma denkliği veren bir üniversitedir. YÖK’ün resmi web sayfası üzerinde Azerbaycan üniversitelerinin genelinin tanınırlığı bulunur. Diploma denkliği bu tanınırlık olan üniversitelerde olabiliyor. Öğrenciler YÖK denkliği bakımından avantajlı bir okul olarak bu üniversiteyi tercih edebilir. Türkiye ile Azerbaycan arasında çeşitli eğitim anlaşmaları bulunur. Bu nedenle bu üniversiteden mezun olan öğrencilerin diplomaları Türkiye’de de geçerli olacaktır. Hazırlık eğitimleri bir yıldır. Öğrenciler eğitim dilini hazırlık başvurularında belirlerler. Yurt dışı eğitimlerinde Azerbaycan Üniversiteleri denklik imkanı olduğu için pek çok öğrenci bu ülkede üniversite eğitimi tercih eder. Denklik avantajlarının yanında kaliteli eğitimleri ile öğrencileri farklı fırsatlar sunulur.

Gence Devlet Üniversitesi YÖK Tanınırlığı

Gence devlet üniversitesi diploma denkliği ile mezun olduktan sonra Türkiye’de çalışma imkânı elde edilebilir. YÖK mezun olunan bölüme göre seviye tespit sınavı uygulaması yapabilir. Bu şekilde öğrencilerin 40 puan ve üzeri sonuçları olmalıdır. YÖK denkliği için öğrenciler başvurular yaparlar. Denklikten çok Azerbaycan Üniversiteleri tanınırlığı önemlidir. YÖK dünya çapında bazı kuruluşların yaptığı sıralamalarda ilk 1000’e giren üniversitelerden mezun olan öğrencilere denklik veriyor. Ancak üniversitenin tanınırlığı var ise de diploma denkliği elde edilir. Gence Üniversitesi Azerbaycan’ın en saygın üniversiteleri arasında yer alır. Türkiye ile arlarındaki anlaşmalara göre de mezun olan öğrencilerine denklik uygulanmaktadır.

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu