Ücretsiz Danışmanlık

Dil Okulu İle İngiltere’ye Gitmek


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

firat
Danışman
Fırat G.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Dil Okulu İle İngiltere’ye Gitmek


ingiltere-dil-okulu

İngiltere’ye Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere’de dil kursları, sertifika programları, lisans, lisansüstü ve doktora programları aracılığıyla dil eğitimi almak isteyen kişiler için Öğrenci Vizesi gerekmektedir. Bu kapsamda, öğrenciler için 3 farklı kategoride sınıflandırılmış öğrenci vize çeşidi bulunmaktadır: Öğrenci Ziyaretçi Vizesi, Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi ve TIER-4 Uzun Dönem Öğrenci Vizesi. 

Öğrenci Ziyaretçi Vizesi: 6 aya kadar uzayan kısa süreli dil eğitimi kursları veya sertifika programlarına katılmak isteyen öğrenciler için uygulanan İngilizce bilgisi aranmayan vize türüdür.

Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi:11 aya kadar uzayan dil eğitimi kursları veya sertifika programlarına katılmak isteyen öğrenciler için uygulanan vize türüdür. Söz konusu bu vize türü süresi dolduğunda öğrencilere İngiltere’den uzatma imkânı vermez.
TIER-4 Uzun Dönem Öğrenci Vizesi: 6 aydan daha fazla süren dil kursları, sertifika programları, lisans, lisansüstü ve doktora programlarına katılmak isteyen öğrencilere uygulanan ve orta düzeyde İngilizce bilgisi gerektiren vize türüdür.

İngiltere Öğrenci Vizesi için gerekli evraklar;

  • Vize Başvuru Formu(Bilgisayarda doldurulmuş ve ıslak imzalı olmalı)
  • Pasaport (En az 6 ay geçerli)
  • Okuldan kabul mektubu
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf (3,5 x 4,5 boyutlarında biyometrik)
  • Ailesinin veya kendisinin maddi durum belgeleri(Maaş bordrosu, Vergi Levhası vb.)
  • İngilizce eğitimi alındığına dair belgeler
  • Erkekler için askerlik durumunu bildiren belge
  • Öğrenciler için İngilizce tercümeli öğrenci belgesi
  • Öğrenci olmayanlar için son mezun olduğu okuldan diploma veya İngilizce tercümeli çıkış belgesi
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi (Evliler için)
  • Tapu ve araç ruhsat fotokopisi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği(İngilizce Tercümeli)
  • Seyahat sağlık sigortası

İngiltere’de Dil Eğitim Maliyeti Nedir?

İngiltere’de dil eğitimi maliyeti alacağınız eğitim düzeyine (lisans, lisansüstü ve doktora programları) ve katılmak istediğiniz programlara (dil kursları, sertifika programları) göre farklılık göstermektedir. Bunların yanı sıra maliyet; eğitim aldığınız şehir, eğitim gördüğünüz dönem, eğitim sürecinde barınma, beslenme, ulaşım vb. koşullardan da etkilenmektedir.

İngiltere de dil eğitimi maliyetleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz sitemizde bulunan iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Deneyimli ve alanında uzman danışmanlarımız aklınızdaki tüm soruları cevaplayarak sizlere en doğru ve en güncel bilgileri sunacaktır.

İngiltere’de Dil Eğitimi Alırken Çalışabilir Miyim?

Herkes İngiltere’de eğitim aldığı süre içerisinde çalışma hakkının olup olmadığını merak etmektedir çünkü eğitimini sürdürürken aynı zamanda çalışma hayatına katılarak öğrendiklerini pekiştirmek ve masraflarını çıkarmak ister. Çalışma hakkınız aldığınız vize durumuna göre değişmektedir.

6 aya kadar uzayan kısa süreli dil eğitimi kursları veya sertifika programlarına katılmak isteyen öğrencilerin aldığı Öğrenci Ziyaretçi Vizesi ve 11 aya kadar uzayan dil eğitimi kursları veya sertifika programlarına katılmak isteyen öğrencilerin aldığı Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi ile İngiltere’ye gelen öğrencilere çalışma hakkı tanınmamaktadır. Fakat 6 aydan daha fazla süren dil kursları, sertifika programları, lisans, lisansüstü ve doktora programlarına katılmak isteyen öğrencilerin aldığı TIER-4 Uzun Dönem Öğrenci Vizesi ile İngiltere’ye gelen öğrencilere yarı zamanlı çalışma hakkı tanınmaktadır.

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu