Ücretsiz Danışmanlık

İngiltere’de Eğitim Ev Çalışma Hakkı


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

Tunç
Danışman
Tunç P.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

İngiltere’de Eğitim Ev Çalışma Hakkı


ingilterede-egitim-ev-calısma-hakkı

İngiltere’de eğitim ev çalışma hakkı araştırmaları yapan öğrenciler bu şekilde eğitim maliyetlerini daha uygun maliyetlere indirmeye çalışırlar. Öğrenciler yurt dışı eğitimlerinde ek gelir elde etmek, sosyalleşmek ve deneyim kazanmak amacı ile çalışma hakkı nasıl elde edilir, araştırmalarına yönelirler. Her ülkede öğrencilerin çalışma koşulları, yükümlülükleri ve izinleri farklıdır. Öğrenciler İngiltere’de çalışma hakkı elde etmek için doğru vizeyi almalıdır. Ülke öğrencilere iç ayrı vize çeşidi sunar. Tier 4 vizesi genel öğrenci vizesidir. Dil eğitimi, lisans, sertifika programları gibi eğitimler için öğrenciler bu vizeyi alır. Bu vizenin öğrencilere part time çalışma izni imkanı bulunur. Dil eğitimi alan öğrenciler İngiltere’de ev çalışma hakkı olarak haftalık 10 saat çalışma izni olurken diğer öğrencilerin 20 saat olmaktadır.

İngiltere’de İş Türleri

İngiltere’de eğitim ev çalışma hakkı bulunur. Tier 4 vizesine sahip öğrencilerin part time çalışma imkanı vardır. Part time olarak yapılabilecek meslekler arasında satış elemanı, kütüphane görevlisi, tanıtım işleri, garsonluk olabilir. Bunların yanında eğitim alınan bölüm ile ilgili şirketlerde yarı zamanlı işler bulunabilir. Öğrenciler İngiltere’de iş imkanı olarak bir şirkette stajyer olarak ta çalışabilir. Öğrenciler saatlik ücretler alılar. Bunlarda 7 ile 10 Euro arasında değişir. Yazılım ve bilgi teknolojileri gibi işlerde ise 10 ile 13 Euro arasında ücretlerle çalışma imkanı elde edilebilir. Okulda iş ilanları olabiliyor. İngiltere’de eğitim iş imkanı arayışında olan öğrenciler internet üzerinden de iş başvuruları yapabilir.

 İngiltere’de Okurken Çalışmak 

İngiltere’de eğitim ev çalışma hakkı arayışında olan öğrenciler bu şekilde eğitim maliyetlerini hafifletebilir. İngiltere yaşam maliyetleri bakımından biraz pahalı bir ülkedir. Bu nedenle öğrenciler iş arayabiliyor. Dil okulu için gelen öğrencilerin çalışma izni bulunmuyor. Eğitim kalitesi bakımından en çok tercih edilen ülke İngiltere olsa da yaşam masrafları bakımından pek çok öğrenciyi zorlayabiliyor. Bu nedenle İngiltere’de okurken çalışmak öğrencilere çok cazip geliyor. Öğrenciler eğitim aldıkları kolejlerde ya da üniversitelerde UKVI sponsorluğunda iş bulabiliyor. Genel olarak haftalık 20 saatlik çalışma izinleri hafta sonu ful çalışmak istediklerinde 40 saati aşmayacak şeklide izin verilebiliyor. Öğrenciler İngiltere’de eğitim alırken çalışma imkanı elde etmek için kampüs işleri, mevsimlik işler, özel ders, perakende satış, ağırlama gibi alanlarda çalışma imkanları bulabilir.

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu