Ücretsiz Danışmanlık

Kanada Dil Okulu Şartları


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

firat
Danışman
Fırat G.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Kanada Dil Okulu Şartları


kanada-dil-okulu-sartlari

Eğer Kanada’da dil eğitimi almaya karar verdiyseniz bu aşamadan sonra bazı adımları izlemeniz gerekmektedir. Öncelikle çeşitli şartları sağladığınızdan emin olmalısınız. Bu şartları sağladıktan sonra başvurularınızı yaparak kısa süre içinde vize ve eğitim onayı alabilirsiniz. Başvuruları yapmadan önce profesyonel Kanada dil okulları başvuru desteği almanız önemlidir. Ancak bu şekilde hem uygun fiyata hem de doğru bir eğitim planlaması yapabilirsiniz. Şartları yerine getirdikten sonra başvuruya başlayabilirsiniz. Şartlar genel olarak temel dil seviyesinde olma, finansal olarak yeterli olma, seyahat engelinizin olmaması ve vize şartlarını içermektedir. Sizler için kısa kısa bu şartlardan bahsedeceğiz. Belirteceğimiz şartları yerine getirerek kısa sürede başvuru onayı alabilirsiniz.

Kanada Ziyaretçi Vizesi Başvurusu

Yapacağınız ziyaret 6 ayı geçmeyecek ise bu durumda ziyaretçi vizesine başvurabilirsiniz. Bu vizeden onay aldığınız taktirde maksimum 6 aya kadar olan eğitimlerden faydalanmanız mümkündür. Ziyaretçi vizesi için birçok farklı şart bulunmaktadır. Kanada dil okulu şartları şu şekilde sıralanabilir:

  • ⇒ Eğitimi veya seyahatinizin bitiş tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerlilik süresi bulunan pasaport
  • ⇒ Pasaportunuza ait ilk sayfanın fotokopisi
  • ⇒ Eğer eski pasaportlarınız var ise bunların fotokopileri
  • ⇒ 2 adet fotoğraf. Fotoğrafların son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir.
  • ⇒ Eğer öğrencilik durumlarınız devam ediyorsa öğrencilik ve not durum belgeniz.
  • ⇒ Eğer okula veya iş yerinize ara vererek yurt dışına gitmek istiyorsanız izin belgeniz.
  • ⇒ Mezun durumunda iseniz son mezuniyet diplomanız.
  • ⇒ Nüfus cüzdanınızın fotokopisi
  • ⇒ Askerlik ile alakalı tecil veya terhis belgesi
  • ⇒ Eğer bir kursa gidip dil eğitimi aldıysanız dil eğitim belgeniz
  • ⇒ Sponsorunuza veya size ait maddi gelir evrakları ve banka hesap dökümleri

Bu belgeler Kanada dil okuluna başvurmak ve vize alabilmek için gereken şartlardandır. 6 aylık vize almak için siz de bu evrakları toparlayarak konsolosluğa başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru esnasında finansal açıdan yeterli olmayan başvuru sahipleri için sponsor gösterilmesi de istenmektedir. Sponsor için son 3 aya ait maaş bordrosu, işyeri tarafından antetli kâğıt üzerinde detaylara yer verilmiş evrak bu listeye eklenmelidir.

Kanada Dil Eğitimi Öğrenci Vizesi Başvuru Şartları

Eğer sürecin daha uzun olmasını istiyorsanız bu durumda daha uzun vizelere (Study Permit) başvuru yapmanız gerekmektedir. Öğrenci vizesi ile 6 aydan daha uzun bir süre Kanada dil okulları eğitimi alabilirsiniz. Standart vizeden daha uzun sürelerde eğitim almanıza olanak tanıyan bu vize için şartlar ve gereken evraklar seyahat vizesi ile benzerdir. Ancak burada istenilen detaylar sponsor kısmında artmaktadır. Sponsorun vize başvurusundan en az 6 ay öncesine ait hesap hareketleri istenmektedir. Şube kaşesi ve imzası ile antetli kâğıda bastırılmış şekilde bu evraklar başvuru dosyasına eklenmelidir. Tüm bunlar sağlandıktan sonra vize başvurusu yapılabilir. Dil okulu eğitimi almak için en önemli şart bu vize evraklarının doğru ve eksiksiz şekilde tamamlanmasıdır. Sonucunda vize onayı alabilir, dil eğitimine gidebilirsiniz.

Kanada Dil Okulu için Öğrenciden İstenilen Şartlar

Kanada’ya başvuru yaptığınızda sizden çeşitli evraklar isteneceğinden bahsetmiştik. Bu evrakların çeşitli amaçları vardır. Bazı şartları yerine getirebilmeniz ve bunu ispatlamanız için konsolosluk bu evrakları sizden istemektedir. Kanada’nın istediği şartları ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • ⇒ Öncelikle eğitim süreci boyunca çalışmadan eğitim masraflarını karşılayacak bir bütçeye sahip olmanız istenecektir. Bu sebepten ötürü bir sponsor ve bu sponsora ait hesap hareketleri istenecektir. Ancak uygun görülen adaylar kabul edilecektir.
  • ⇒ Diğer bir önemli nokta ise aile bağlarınız ile alakalıdır. Bir bakıma kalıcı olmayacağınıza ve eğitim bitince geri döneceğinize Kanada konsolosluğunu ikna etmeniz gerekir. Kanada dil okulları ile eğitim aldıktan aileniz için geri döneceğinize ikna edebilirseniz başarılı sonuçlar alabilirsiniz.
  • ⇒ Yine geri dönme ile alakalı olan bir diğer madde ise iş hayatıdır. Buradaki iş hayatınızda dil eğitiminin faydalarını göreceğinizi ispatlarsanız vize ve başvuru onayı almanız mümkün.

Siz de bu noktalara dikkat ederek başvuru aşamaları izleyebilir, Kanada vize başvurunuz için vize onayı alabilirsiniz.

Kanada Dil Okulları Şartları Sağlanmaz ise Ne Olur?

Eğer şartları yerine getirmez iseniz büyük ihtimal ile Kanada vizeniz çıkmayacaktır. Bu ise okula kayıt yaptırsanız ve kabul mektubunuz gelse dahi gidemeyeceğiniz anlamına gelecektir. Ücret olarak sadece okul için yatırdığınız kayıt ücreti yanacaktır. Bu kayıt ücreti ise başvurduğunuz an okula ödenmiştir. Bu yüzden vize reddi durumunda bu ücretin ödenmesi durumu geçersiz olacaktır. Diğer ücretlerin iadesi yapılacaktır. Kanada dil okulları başvurunuz eğer öğrenci olarak onay almaz ise bu durumda vize reddinize yol açan nedenleri çözerek tekrar vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu