Ücretsiz Danışmanlık

Kiev Üniversiteleri Yök Denkliği


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

İdil
Danışman
İdil E.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Kiev Üniversiteleri Yök Denkliği


kiev-universiteleri-yok-denkligi

Kiev üniversiteleri yök denkliği bulunan seçenekler bulunur. YÖK tanınırlığı olması için belirli kriterler bulunur. Dünya sıralamasında ilk bine gire üniversitelere doğrudan YÖK denkliği verilir. Ukrayna üniversitelerinde ilk 1000 içerisinde olan pek çok alternatif bulunur. Bunlar arasında Taras Shevchenko, Politeknik Kiev Üniversiteleri bulunur. Bu üniversitelerden mezun olan öğrenciler doğrudan denklik alabiliyor. Akademik anlamda oldukça kaliteli eğitimlerin verildiği Ukrayna’daki üniversitelerin çoğu için de YÖK tanınırlığı bulunuyor. En popüler Kiev Üniversiteleri bölümleri arasında genel tıp, diş hekimliği, eczacılık, ekonomi, bilgisayar bilimi, havacılık, hukuk, mühendislikler, pazarlama gibi bölümler bulunuyor.

Kiev Üniversite Eğitimi 

Kiev üniversiteleri yök denkliği en çok araştırılan konuların başında geliyor. Yurt dışı eğitimlerinde çok tercih edilen ülke, sınavsız olarak yurt dışı öğrencilerini alması ile önemli bir avantaj sunuyor. Lise diploma notu baz alınarak öğrenciler üniversitelere kabul ediliyor. Bazı bölümler özellikle İngilizce eğitim dili ile eğitimler vermektedir. Bu da yurt dışı öğrencileri için farklı bir avantajdır. Türk öğrenciler Kiev Üniversiteleri YÖK tanınırlığı araştırmaları yaparak bu üniversitelerden mezun olduklarında diplomalarının Türkiye’de geçerli olup olmadığını öğrenmeye çalışırlar. Genel olarak ta YÖK denkliği olan bu okullar akademik anlamda dünya standartlarında eğitimler sunmaktadır. Özellikle Kiev Üniversite fiyatları Avrupa ülkelerine göre çok daha ekonomiktir. 

Kiev Üniversiteleri Dünya Sıralamaları

Kiev üniversiteleri yök denkliği bulunan bazı okullar dünya sıralamalarında ilk 1000 içerisinde yer alır. Bunlar arasında Kiev Taras Şevçenko Üniversitesi en yüksek sıralamaya sahiptir. 541. Sırada olan okulu Kiev Politeknik üniversite 701. Sıra ile takip eder. Bu üniversiteleri tercih eden öğrenciler için Kiev Üniversiteleri diploma denkliği bulunur. Diğer üniversitelerin YÖK tarafından tanınırlığını öğrenmek için YÖK web sitesine bakılabilir. YÖK üniversiteleri tanırken akademik başarılarına, müfredatlarına, sunulan derslere bakar. YÖK’e dilekçe ile başvurarak seçeceğiniz üniversitenin tanınırlığı olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Öğrenciler Kiev üniversiteleri kayıt için sadece lise diploması gereklidir. Kesin kayıt işlemlerinde istenilen evrakların apostil onaylı bir şekilde teslim edilmesi talep edilir. Kesin kayıt sürecinde üniversitenin eğitim ücreti de ödenir. Öğrenciler Avrupa standartlarında daha uygun bir üniversite eğitimi için bu şehirdeki alternatif üniversiteler arasında seçimler yapabilirler.

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu