Ücretsiz Danışmanlık

Malta Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

Gamze
Danışman
Gamze A.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Malta Hakkında Bilmeniz Gerekenler


malta-hakkinda-bilmeniz-gerekenler

Hem turistik bir ülke hem de İngilizce dil okulları için mükemmel bir alternatif olan Malta Hakkında Bilmeniz Gerekenler:

Malta sadece küçük bir ada ülkesi olabilir, ancak Malta hakkında keşfedilecek çok şey var.
Nüfus: 425.384
Resmi diller: İngilizce ve Maltaca
Para Birimi: 1 Ocak 2008'den beri Euro.
Elektrik: 230 Volt, 50Hz. Fiş tipi G (3 pimli fişler, İngiltere ile aynı)

Hava Durumu: Ortalama sıcaklık: 23 °C (gündüz, yıllık). En düşük ortalama sıcaklık: 12º C (Ocak ayı ortalaması). En yüksek ortalama sıcaklık: 27º C (Ağustos günlük ortalama).
Başkent: Valetta
Yıllık turist ziyaretçi sayısı: > 1,6 milyon
Din: Roma Katolik (nüfusun % 90'ından fazlası)
Kilise sayısı: 365
Malta ve Avrupa Birliği: Malta 1 Mayıs 2004'te AB'ye katıldı

Malta Banka İşlemleri için BNF Bank kullanılabilir:
Malta’da döviz bozdurmak mı istiyorsunuz? Çoğu banka popüler turizm bölgelerinde döviz alım-satım işlemleri için otomatik döviz bozdurma makineleri sunar.

Malta’da HSBC, BOV, APS ve BNF Bank bulunmaktadır. Ticari ve turistik alanların çevresinde ATM'ler yer almaktadır. Kabul edilen kartlar genellikle uluslararası çevrimlere bağlı Cirrus ve Maestro'dur ancak bankalar ve perakende kuruluşları tarafından VISA, Mastercard ve American Express gibi yaygın olarak kullanılan kredi kartları da yaygın olarak kabul edilir.

Malta Cep Telefonu Operatörleri:
Üç büyük cep telefonu şebeke operatörü Vodafone, Go ve Melita'dır. Vodafone ve Go on verilerinin kapsamı genellikle daha iyidir. Her üçü de ön ödemeli telefon ve internet veri planları sunar ve SIM kartlar yerel dükkanlardan (ofis malzemeleri satışı yapan küçük yerel mağazalar) satın alınabilir.

Malta’da İnternet bağlantısı ve Wi-Fi:
İnternet bağlantısı, mobil ağ veri planları veya otel/restoran/kafe Wi-Fi veya halka açık Wi-Fi erişim noktaları aracılığıyla yaygın şekilde mevcuttur.

Musluk suyu güvenlidir:
Şişe su çoğu yerel halk tarafından tercih edilmesine rağmen, musluk suyunun içilmesi çoğu bölgede güvenlidir – şişe su, sağlıktan ziyade çoğunlukla tadından ötürü tercih edilmektedir.

Alışveriş noktalarında çalışma saatleri değişkendir:
Çoğu dükkan sabah 9:00'dan akşam 7:00'ye kadar açıkken, küçük köylerdeki dükkanlar 13:00 ila 16:00 arasında kapalıdır. Mağazalar genellikle pazar günleri ve resmi tatillerde kapalıdır. Konaklama tercih ederken bu durumu da göz önünde bulundurmak faydalı olacaktır.

Trafik ve sürüş yönü alıştığınızdan farklıdır:
Malta, İngilizlerin yönetiminden miras kalan, trafiğin yolun solundan ilerlediği dünyadaki birkaç ülkeden biridir.

Malta halkı cana yakın ve yardımseverdir:
Malta halkı doğası gereği cana yakın ve yardımseverdir. Genellikle ihtiyacınız olan her şeyde size yardımcı olmaktan mutluluk duyar.

Malta'dan Gozo'ya (ya da tersi yönde) feribot seferleri bulunur:
Gozo nispeten sessiz bir lokasyondur. Gozo'ya varmak için Ċirkewwa'dan (Malta'nın en kuzey ucu) feribota binebilirsiniz.

Malta, büyük bütçeli prodüksiyonlar için popüler bir merkezdir:
İster inanın ister inanmayın, bu küçük ada, adaların çeşitli yerlerinde çekim yapan, gişe rekorları kıran büyük bütçeli filmler için cazip bir yerdir. Gladyatör, Dünya Savaşı Z ve Kaptan Philips gibi filmlerin yanı sıra Game of Thrones gibi TV dizilerinde bazı sahneler burada çekilmiştir.

Malta, 10 UNESCO Dünya Mirası Alanına ev sahipliği yapmaktadır:
Küçük bir ada ülkesi olmasına rağmen, Malta'nın 3 yazılı UNESCO Dünya Mirası Alanı (Valletta, Malta Megalitik Tapınakları ve Hal Saflieni Hypogeum) vardır ve yedi sit alanı UNESCO’nun geçici listesinde yer almaktadır. (Grand Harbour, Victoria Lines Tahkimatı, Malta Catacomb Kompleksleri, Mdina, Cittadella (Gozo), Kuzey Batı Kıyı Kayalıkları ve Dwejra (Gozo). Bu sit alanları görülecek yerler listenizde en üstte olmalı!

Geleneksel Malta el sanatları keşfetmeye değer:
Cam üfleme ve Malta danteli, yüzyıllar boyunca uygulanan yerel el sanatlarından bazılarıdır. Ta` Qali el sanatları köyü, yerel zanaatkârları işte görebileceğiniz ve ürünleri çok makul fiyatlarla satın alabileceğiniz bir dizi atölyeye ev sahipliği yapar.

Malta'da bir üniversite bulunur:
1592 yılında Collegium Melitense olarak kurulan Malta Üniversitesi, İngiltere dışındaki İngiliz Milletler Topluluğu'nun en eski üniversitesidir. Malta, 1964'te İngiliz İmparatorluğu'ndan bağımsızlığını kazanan bağımsız bir cumhuriyettir. Ülke hala İngiliz Milletler Topluluğu'nun bir parçasıdır.

Malta Dil Okulları:
Malta Dil Okulları Malta’nın ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Malta dil okulları genel itibari ile İngiltere dil okullarının şubeleridir ve öğretmenler İngiltere’den gelmektedir. Bunun yanı sıra Malta’da butik dil okulları veya Yerel Malta Dil Okulları da bulunmaktadır. Vizesinin kolay ve hızlı çıkması, yurtdışında dil eğitimi için kaliteli bir alternatif olması ve Malta dil okullarının ekonomik olması Malta’yı dil eğitimi için önemli bir konuma getirmiştir. Her yıl dünyanın pek çok yerinden yurt dışında dil eğitimi almak isteyen öğrencinin popüler tercihleri arasında yer almaktadır. Malta Dil Okulları 2020 Fiyatları için bizimle iletişime geçebilirsiniz. PR Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı tarafından resmi temsilciliğini yaptığımız ve kayıt ofisleri olduğumuz EC English Malta, LAL/IELTS Malta, English Language Academy (ELA Malta), LSC English Malta, ESE Malta, Club Class Malta, AM Language Malta, Linguatime Malta, GV Malta, Link School of English Malta, ACE English Malta, Sprachcaffe Malta, Atlas Language School Malta, Malta dil okulları arasında popüler olanlarıdır.

Malta’nın Megalitik tapınakları Stonehenge’den daha eskidir:
Malta'nın bildiği Megalitik tapınakların kalıntıları, dünyanın en eski taş yapılarıdır. Bu yapılar Stonehenge'den ve Mısır piramitlerinden daha eskidir.

İkinci Dünya Savaşı'nda Mosta Dome mucizevi bir şekilde kurtulmuştur:
Mosta Dome, Avrupa'nın üçüncü büyük desteksiz kilise kubbesi olan kubbe şeklindeki çatısı ile bilinen Malta'nın en büyük kiliselerinden biridir (Mosta köyünde bulunur). 2. Dünya Savaşı sırasında mucizevi bir şekilde Alman hava kuvvetlerinin bombardımanından kurtulmuştur. 9 Nisan 1942'de, yaklaşık 500 kg ağırlığında bir bomba kiliseye atılmış, bomba tavanı delip geçmesine rağmen yere çarptığında patlamamıştır. Kilisenin arkasında bu bombanın bir kopyası sergilenmektedir.

Malta, 1964'te İngiltere'den bağımsızlık kazanmasına rağmen, Commonwealth'in hala bir üyesidir.

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu