Ücretsiz Danışmanlık

Odessa Devlet Tıp Üniversitesi Eğitimi


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

Tunç
Danışman
Tunç P.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Odessa Devlet Tıp Üniversitesi Eğitimi


odessa-devlet-tip-universitesi-egitimi

Odessa Devlet Tıp Üniversitesi Eğitimi ile öne çıkan bir üniversitedir. 1900 yılında eğitim hayatına girmiş köklü bir üniversitedir ve ilk olarak Novorossiysk Üniversitesi adını almış ve sonradan adı Odessa Devlet Tıp Üniversitesi olarak değişmiştir. Tıp alanında adından çokça söz ettiren üniversite, Ukrayna’nın en iyi üniversiteleri arasında yer alır. Günümüze kadar birçok bilim adamıyla çalışan üniversite, açıldığı ilk yıllarda en iyi tıp üniversitelerinden biri seçilmiştir. Üniversite bünyesinde üst üste açılan sağlık departmanları ve diş hekimliği gibi bölümlerle Odessa Devlet Tıp Üniversitesi, 1994 yılında donanımlı ve tıbbi bir üniversite haline gelmiştir.

Ülkemizdekinin aksine sınav puanlarına bakılmaksızın eğitim görme olanağı sağlayan Odessa Devlet Tıp Üniversitesi, yabancı öğrenciler tarafından yoğun talep gören Ukrayna üniversitelerinden biridir. İlk olarak 1946 yılında yabancı öğrenci alımına başlayan üniversite, 1992 yılında hazırlık fakültesini eğitime açarak Rusça ve Ukraynaca dillerinde temel eğitim vermeye başlamıştır. İngilizce eğitimi de sunduğu imkanlar arasına katarak, üniversite okurken dil öğrenmek isteyen öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer almayı başarmıştır. Üniversitede yetişen birçok öğrenci dünyanın birçok farklı yerinde uzman olarak iş hayatına devam etmektedir.

Odessa Devlet Tıp Üniversitesi, tıbbi bir üniversite haline geldikten sonra birçok saygın profesör yetiştirmiştir. Avrupa standartlarında eğitim veren üniversitede 6 fakültede eğitim verilmektedir. Fakültelerde toplamda 58 farklı bölüm bulunmakta ve okulda yerel ve uluslararası öğrenciler dahil olmak üzere 6000’den fazla öğrenci eğitim görmektedir. Odessa Devlet Tıp Üniversitesi ‘nin Avrupa Üniversiteler Birliği’ne girmesiyle, öğrenci değişim programlarına da katılarak birçok yabancı uyruklu öğrenciye üniversite eğitimi vermiş ve ev sahipliği yapmıştır. Şu anda üniversite bünyesinde 1300 ‘ün üzerinde yabancı öğrenciye eğitim görmektedir. Ukrayna’da en çok tercih edilen üniversitelerden biri durumundadır. Rusça, Ukraynaca ve İngilizce dillerinde eğitim vererek öğrencilere geniş kapsamlı bir eğitim dili seçeneği de sunmaktadır. Lisans eğitiminin yanında yüksek lisans ve doktora imkanı da tanıyan üniversitede, profesör ve doçentlerle birlikte 410 eğitim görevlisi görev yapmaktadır.

Ülkenin en eski ve en köklü kütüphanesine sahip olan üniversite, kütüphanesini modern bir bilgi merkezi olarak oluşturmuştur. Üniversite, öğrencilerine kitaplardan ücretsiz olarak yararlanma olanağı da sunmaktadır. Kurulduğu günden bu yana yetiştirdiği 75000 öğrencinin 9000 ’den fazlası hekim olarak kendisini ve üniversitenin adını kanıtlamıştır.

PR Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı’nın vermiş olduğu üstün kalitede rehberlik hizmeti ile siz de Ukrayna’da Üniversite eğitimi almanın avantajlardan ve çok daha fazlasından faydalanabilirsiniz. Ukrayna’da Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi, konaklama, Ukrayna oturum izni, öğrenci vizesi ve aklınıza takılan tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu