Ücretsiz Danışmanlık

Odessa Gıda Teknolojileri Üniversitesi Kayıt


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

Gamze
Danışman
Gamze A.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Odessa Gıda Teknolojileri Üniversitesi Kayıt


odessa-gida-teknolojileri-universitesi-kayit

Odessa gıda teknolojileri üniversitesi kayıt lise not ortalamalarına göre başvurular yapılabilir. 1902 yılında kurulan üniversite gıda bilimleri alanında eğitimler vermektedir. Ülkenin en iyi gıda eğitim merkezlerinden biridir. Tahıl sanayi ve gıda alanlarında yut dışına uzman personeller göndermektedir. Dünyada oldukça popüler olan Odessa gıda teknolojileri üniversitesi özellikle orta Asya ülkelerinden pek çok öğrencinin ilk durağı olmaktadır. Günümüzde aktif olarak 10 binden fazla öğrenciye eğitimler veren üniversite de 535 profesör ve doçent bulunur. Toplamda 6 eğitim binasında Odessa gıda teknolojileri üniversitesi bölümleri faaliyetlerini sürdürmektedir. Hollanda’nın Wageningen Gıda Teknolojileri Üniversitesi ile 2007 yılından bu yana işbirliği anlaşmaları bulunmakta ve öğrencilerine çok geniş bir perspektif ile eğitimler vermektedir.

Odessa Gıda Teknolojileri Üniversitesi Bölümleri

Odessa gıda teknolojileri üniversitesi kayıt için herhangi bir sınav şartı bulunmuyor. Üniversitede Bolonga kriterlerine göre eğitimler verilmektedir. 2003 yılında 4. Akreditasyon seviyesine ulaşan okulda lisans eğitimleri 4 yıllıktır. Öğrenciler 1 yıl da Rusça hazırlık programları görürler. Yabancı öğrenci kontenjanı 800 öğrenci olan Odessa Ulusak gıda teknolojileri Akademisi mezunları akıcı bir şekilde hem Ukraynaca hem de Rusça konuşabilmektedir. Üniversitenin YÖK tarafından tanınırlığı bulunur. Gastronomi ve Gıda mühendisliği olarak iki fakültesi bulunan Odessa gıda teknolojileri eğitim ücreti olarak yıllık 1700 dolar ücreti bulunur.

Odessa Gıda Teknolojileri Kayıt İşlemleri

Odessa gıda teknolojileri üniversitesi kayıt yapılırken ön kayıt ve kesin kayıt süreçleri bulunur. İlk başvurularda ön kayıt için gerekli evraklar talep edilir. Bunlar arasında pasaport, lise diploması ve lise not dökümü bulunur. Okuldan kesin kayıt için kabul bildirimi geldiğinde vize başvuruları yapılır. Vize başvurularının tamamlanmasının ardından ise tüm evraklar apostilli bir şekilde teslim edilmelidir. Öğrenciler seçtikleri bölüme göre Odessa gıda teknolojileri üniversitesi belgeleri tamamlarlar. Kayıt işlemlerinde yurt başvuruları da yapılabilir. Başvuru yapılan bölümlerde fakültelerin kendilerine ait yurtları bulunur. Bu alanda Odessa gıda teknolojileri üniversitesi yurt başvuruları içinde erken dönemlerde kayıtlar yapılmalıdır. Karma konaklama sistemine sahip olan yurtlarda iki farklı tipte yurt imkanı sunulur. Öğrenciler bütçelerine en uygun konaklama imkanını seçebilir, genel olarak Ukrayna öğrenciler için ekonomik bir seçim olacaktır.

 

 

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu