Ücretsiz Danışmanlık

Pearson College UWC


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

İdil
Danışman
İdil E.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Pearson College UWC


pearson-college-uwc

Bu okul tam anlamıyla bir lider yetiştirme okuludur. Öğrenci sayısı oldukça azdır. Eğitim programı ise oldukça yoğundur. Farklı uluslardan öğrenciler okulda eğitim alabilmektedir.

160 civarı öğrencisi olan bu okul Victoria sınırları içerisinde yer almaktadır. Kanada’nın gözde okullarından biri olan bu kolej diğer kolejlerden kendini ayırmaktadır. Hem verdiği eğitim hem de özel metotları sayesinde birçok insanın tercih ettiği bir okul olmaktadır. 2 yıllık üniversite hazırlık eğitimi bulunmaktadır. Bu eğitim kampüste uygulamalı olarak gerçekleşmektedir. Buradan mezun olan öğrencilerin pratiklikleri daha fazla olmaktadır.

Her şeyi deneyimleyerek öğrenme imkanları oluşmaktadır. Pearson College UWC eğitim almak istediğiniz okullardan birisi ise siz de bizlere ulaşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 
Kendine Özgün 3 Özelliği
Bu koleji diğerlerinden farklı kılan kendine ait 3 farklı özelliğidir. Pearson College UWC özellikleri olan ve başka kolejlerde bulunmayan bu detayları şu şekilde ifade edebiliriz:
•    Lester B. Pearson: İlk farklılık eski Kanada Başbakanı Lester B. Pearson onuruna kurulmasından kaynaklanıyor. Nobel Barış Ödülü alan Başbakan, 1957 yılında Birleşmiş Milletler barış gücünü kuran kişidir. 
•    Eşsiz bir coğrafyaya sahip: Okul Kanada’nın ılıman batı kesiminde yer almaktadır. Kampüs orman ile çevrelenmektedir. Bu ise öğrencilerin doğa ile iç içe olmasını sağlamaktadır.
•    Ekolojik Rezerv: Bu okul ekolojik rezerv koruyucusu görevi de görmektedir. Öğrenciler, deniz bilimleri gibi derslerde gönüllü olarak eğitim alabilmektedirler.
Bu üç özellik okulu özel kılmaktadır.
Kampüs Olanakları Nasıl? Başvuru Şartları Neler? Müfredat Nasıl?
5 farklı öğrenci yurdu bulunmaktadır. Herkes kampüs içinde yaşamaktadır. Bu yurtlarda oda başına 4 öğrenci konaklamaktadır. Bunlara ek olarak doğayla iç içe yemek salonları, bilim sanat laboratuvarları, tiyatro salonu ve sinema solonu okulun kampüsünde yer almaktadır. Bunlara ek olarak tenis kortu, yüzme havuzu gibi ek yerler de mevcuttur. Başvuru yapabilmek sadece milli komiteler ile mümkündür. Bunun dışında vatansız ve mülteciler başvuru yapabilmektedir. Müfredat ise International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) olarak geçmektedir. Kanada müfredatı öğrencilere sunulmaktadır. Bunlar ek dersler ile farklı şekillerde desteklenmektedir.

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu