Ücretsiz Danışmanlık

Rusya Üniversiteleri Dünya Sıralamaları


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

firat
Danışman
Fırat G.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Rusya Üniversiteleri Dünya Sıralamaları


rusya-universiteleri-dunya-siralamari

Rusya üniversiteleri dünya sıralamaları hakkında araştırma yapıyorsanız öncelikle bilmeniz gereken bazı özel noktalar vardır. Bunlardan birisi üniversitelerin kaliteli eğitim sunduğu ve dünya sıralamasında da iyi yerlerde olduğudur. Rusya’da bazı üniversiteler son derece kaliteli eğitim verir. Akademik kadrosunun güçlü olması ve geçmişinin oldukça eskilere dayanması bu üniversitelerin başarılı olmasını sağlamaktadır. Bu üniversiteleri tercih ettiğiniz taktirde kazançlı çıkabilir, güzel bir eğitim alabilirsiniz. Bu eğitim ile Türkiye’de çalışmaya başlayabilirsiniz. Denkliği olan okulları tercih ettiğiniz taktirde diplomanızı Türkiye’de kullanabilirsiniz. 

İlk 1000’de Kaç Üniversite Var?

Dünya sıralamasında Rusya’ya ait ilk 1000’de olan 28 farklı üniversite bulunmaktadır. Bu üniversiteler sahip oldukları imkanları, yapılan tez çalışmaları, sahip oldukları akademisyen sayısı gibi faktörlere göre sıralanmıştır.

Rusya’da ilk sırada olan ve dünyada 74. Sırada yer alan ilk üniversite Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi olmaktadır. Bu üniversite Rusya’nın en kaliteli üniversitelerinden birisidir. İkinci sırada ise St.Petersburg Devlet Üniversitesi yer almaktadır. Bu üniversite ise dünyada 225. Sıradadır. Onu ise 228. Sırada olan Novosibirsk Devlet Üniversitesi takip etmektedir. 4. Sırada 250. Olan Tomsk Devlet Üniversitesi yer almaktadır. 281. Olan Moskova Fizik ve Teknoloji Enstitüsü ise 5. Sıradadır. Kazan Federal Üniversitesi, Uzak Doğu Federal üniversitesi, Altay Devlet üniversitesi gibi üniversiteler yine ilk 1000 arasında yer alan üniversitelerdendir.  Rusya Üniversiteleri Dünya sıralamaları bu şekildedir. 


Rusya’daki Üniversiteler Dünya’da İlk 1000 İçindeki Üniversiteler 

•    Lomonosov Moskova 74. Sıra
•    St.Petersburg 225. Sıra
•    Novosibirsk 228.sıra
•    Tomsk 230.sıra
•    Moskova Fizik ve Teknoloji Enstitüsü   281. Sıra
•    Bauman 282. Sıra
•    Moskova Ulusal Araştırma 298. Sıra
•    Moskova Uluslararası Nükleer 314. Sıra
•    Rusya Halkların Dostluğu 326. Sıra
•    Ural Federal 331. sıra

Bu üniversiteler Rusya’da kaliteli eğitim veren ve bunu ispatlamış üniversitelerden sadece 10 tanesidir. Bunlara ek olarak Samara, Perm, Güney Ural gibi farklı üniversiteler de mevcuttur. İlk 1000’de toplam 28 tane üniversite bulunmaktadır. Siz de bu üniversiteleri inceleyerek seçim yapabilir ve kaliteli bir üniversite eğitimi alarak diplomanıza kavuşabilirsiniz. Sıralamada iyi yerlerde olan üniversiteler ile güzel bir eğitim alabilirsiniz.

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu