Ücretsiz Danışmanlık

Rusya’da Tıp Okumak Denklik


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

Hazar
Danışman
Hazar R.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Rusya’da Tıp Okumak Denklik


rusyada-tip-okumak-denklik

Eğer siz de Türkiye’de Tıp kazanacak puanı yapamadıysanız bu durumda yurt dışında eğitim almayı deneyebilirsiniz. Rusya’da tıp okumak denklik sorunlarını ortadan kaldıracak ve oradaki diplomanın Türkiye’de de geçerli olmasını sağlayacaktır. Bunu başarabilmek için denklik şartlarını yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartları sağladıktan sonra diplomanızı Türkiye’de kullanabilirsiniz. Ancak bu şartları sağlamadığınız taktirde ülkemizde diplomanız geçerli olmayacaktır.

Rusya’da yer alan üniversitelerin çoğu tüm dünyada ve Türkiye’de geçerli diplomalar vermektedir. Bu yüzden seçim yaparken özen gösterdiğiniz taktirde denklik uyumlu olan bir diploma sahibi olmanız kaçınılmaz olacaktır. Bu diploma ile sınavsız tıp okuyabilir ve ülkemize dönerek gerekli şartları sağladıktan sonra meslek hayatına atılabilirsiniz. 

Rusya’daki Tıp Denklik Şartları

Farklı birçok şart bulunmaktadır. Bu şartları şu şekilde sıralayabiliriz:

•    Denklik için üniversitenin dünya sıralamasında ilk 1000’de olması gerekmektedir. Önceden bu sayı ilk 500 olmaktaydı. Ancak yapılan düzenlemeler ile sıralamada ilk 1000 yeterli görülmektedir. ÖSYM sınavlarına girmeden yurt dışında alacağınız tıp eğitimlerinde eğer bu kuralı sağlarsanız diplomanız Türkiye’de geçerlidir.
•    Eğer bu sıralamada bir üniversiteye gitmediyseniz bu durumda farklı şartlar devreye girmektedir. Bunlardan ilki sınava girme şartıdır. Tıp okumak istiyorsanız Türkiye’de yapılan sınavda ilk 40 binde olmanız dikkate alınacaktır. Eğer bunu sağlıyorsanız diplomanız geçerli olacaktır.
•    Eğer her iki şartı da sağlayamıyorsanız bu durumda farklı belgelere bakılmaktadır. SAT 1 üzerinden en az 1000 puan, ACT için en az 21 puan, Abitur için en az 4 puan istenmektedir. Bunlardan birisine eş değer belge getirdiğiniz taktirde diplomanız geçerli olacaktır.

Siz de bu şartları sağlayarak Rusya’da tıp okumak denklik sorunlarına çözüm sağlayabilirsiniz. 
 

Rusya’da Tıp Okuyup Türkiye’ye Gelerek Doktor Olunur mu?

Rusya’da tıp okumak denklik şartları sağlandığı taktirde Rusya’da eğitim alıp Türkiye’de çalışmak mümkündür. Bahsettiğimiz bu şartları yerine getirdikten sonra gerekli yerlere başvurunuzu yaparak siz de denklik belgenizi alabilirsiniz. Diplomanızı Türkiye’de geçerli hale getirebilirsiniz. Bu şartları sağlamadığınız taktirde belgenizin geçerli olmayacağını ifade edebiliriz. Siz de mutlaka bu şartları yerine getirdikten sonra başvurunuzu gerçekleştirerek sorunsuz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu