Ücretsiz Danışmanlık

ST. Petersburg Devlet Üniversitesi Kayıt


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

firat
Danışman
Fırat G.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

ST. Petersburg Devlet Üniversitesi Kayıt


st-petersburg-devlet-universitesi-kayit

ST.Petersburg Devlet Üniversitesi kayıt için Türkiye’de herhangi bir sınava girmeniz gerekmez. 1974 yılında kurulan üniversite, ülkenin en iyi üniversiteleri arasında yer alır. Köklü eğitim geleneği ile uluslararası standartlarda eğitimler veren kurum, çok sayıda öğrenci mezun etmiştir. Rus Çarı Büyük Petro tarafından kurulan ST.Petersburg Devlet Üniversitesi mezunları arasında Nobel ödüllü kişiler bulunur. Özellikle periyodik sistemi bulan Dimitri Mendeleev okulun en önemli şahsiyetleri arasındadır. Üniversiteden alınan diploma dünya çapında önemli bir referans olacaktır. 19 fakülte ve 5000 kadar doçentin görev yaptığı ST.Petersburg Üniversitesi aktif olarak 130’dan fazla akademik programa sahiptir.

 

St. Petersburg Devlet Üniversitesi Başvuru Şartları

ST.Petersburg Devlet Üniversitesi kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler başvuru tarihlerinde süreci başlatmalıdır. Tüm şartlar üzerinde hassasiyetle durularak başvuru sürecinin tamamlanması önemlidir. Her yıl yüzlerce uluslararası öğrenci kabul eden kuruma başvurularda adayların not ortalamalarının yüksek olması gereklidir. Öğrenciler hangi bölüm olursa olsun ST.Petersburg Devlet Üniversitesi hazırlık bölümüne yönlendirilir. Seçilen bölümün dil eğitimi kapsamında hazırlık bölümünde eğitimler verilir. Hazırlık sınıfları 10 kişilik olmakta ve sene sonunda yapılacak sınavda başarılı olunması gereklidir. Bu sınavdan başarılı olunduğunda ST.Petersburg Devlet Üniversitesi bölümleri kaydı yapılabilir. Sınavda başarısız olan öğrenciler bölüm seçimlerine yönlendirilmezler. Belirli bir dil seviyesine sahip olan öğrenciler ise uluslararası platformlardan verilen sertifikalara sahip olmalıdır. Ayrıca öğrenciler belirli sınavlara tabi tutulur. Sınavlarda başarılı olanlar hazırlık eğitimleri olmadan doğrudan branş eğitimlerine devam edebilirler.

 

St. Petersburg Devlet Üniversitesi Bölümleri ve Ücretler

ST.Petersburg Devlet Üniversitesi kayıt işlemlerinde eğitim ücretleri ödenir. İlk başlayacak öğrenciler hazırlık sınıflarından başladığı için hazırlık sınıfı fiyatlarını öderler. Bu üniversite içerisinde Tıp, Psikolji, Uluslararası İlişkiler, ekonomi gibi pek çok lisans bölümü bulunur. Özellikle sağlık bölümleri, hukuk ve mühendislikler en popüler ST.Petersburg Devlet Üniversitesi bölümleri arasında yer alır. Hazırlık bölümlerinde ücretler ortalama 7000 dolar civarındadır. Lisans bölümlerinde ise fiyat aralıkları en yüksek tıp ve hukuk bölümlerinde olmaktadır. Genel olarak ST.Petersburg Devlet Üniversitesi fiyatları 4000 ile 10000 dolar arasındadır. Öğrenciler not ortalamalarına ve bütçelerine göre istedikleri bölümlerde eğitimler görebilirler.

 

 

 

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu