Ücretsiz Danışmanlık

Ukrayna Üniversitelerinden Nahçıvan Devlet Üniversitesine Geçiş


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

Gamze
Danışman
Gamze A.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Ukrayna Üniversitelerinden Nahçıvan Devlet Üniversitesine Geçiş


ukrayna-universitelerinden-nahcivan-devlet-universitesine-gecis

Ukrayna Üniversitelerinden Nahçıvan Devlet Üniversitesi'ne Geçiş işlemleri Ukrayna'da lisans eğitimi alan öğrenciler tarafından son zamanlarda oldukça merak edilen bir konudur. 

Nahçıvan Devlet Üniversitesi, Nahçıvan’ın Türkiye ile sınır komşusu olması ve maddi olarak da öğrencilere oldukça cazip gelmesi nedeniyle yoğun ilgi görmektedir. Bu yoğun ilgi Ukrayna’da Tıp veya Diş hekimliği okuyan ve yüksek ücretler ödeyen öğrenciler için Nahçıvan’ı artık bir cazibe merkezi halinde getirmiştir. Ayrıca, Ukrayna’da Tıp veya Diş Hekimliği okuyan öğrencilerin KROK sınavlarına girme zorunluluğunun bulunması ve KROK sınavından geçemedikleri takdirde diploma alamamaları gibi olumsuz durumlardan farklı olarak, Azerbaycan’da böyle bir sınav sistemi olmadığı için bir çok öğrenci Ukrayna Üniversitelerinden Nahçıvan Devlet Üniversitesi’ne geçiş yapmak istemektedir. Ukrayna Üniversitelerinden Nahçıvan Devlet Üniversitesi’ne geçişler yıl içinde 2 dönemde gerçekleşmekte ve sadece PR Yurtdışı Eğitim Danışmanlık firması aracılığı ile Nahçıvan Eğitim Bakanlığı üzerinden yapılmaktadır. 

Ukrayna Üniversitelerinden Nahçıvan Devlet Üniversitesi’ne geçiş işlemleri için Şubat ayı kayıtları başlamıştır ve kontenjanlarımız 20 kişi ile sınırlıdır. 20 kişilik kontenjanın dolması halinde ek kontenjan açılmayacaktır. Ukrayna Üniversitelerinden Nahçıvan Devlet Üniversitesi’ne geçiş yapmak isteyen öğrenciler, Ukrayna’a eğitim gördükleri sınıf düzeyine Nahçıvan Devlet Üniversitesi’nde devam edebilecektir.

İşlemlere başlanabilmesi için gereken evrak listesi:
    Pasaport
    Giriş Çıkış Belgesi
    Öğrenci Durum Belgesi
    Üniversiteye borcu yoktur yazısı (Ukrayna’da eğitim görülen üniversiteden alınmalıdır)
    Eğitim alınan yıllara ait transkriptler

Yukarıda belirtilen evraklardan, “Pasaport” ve “Giriş-Çıkış Belgesi” dışındaki belgelerin Ukrayna’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu ve Ukrayna’daki noterler tarafından onaylanmış olması gerekmektedir. Ukrayna Üniversitelerinden Nahçıvan Devlet Üniversitesi’ne geçiş için maliyet 5000 USD ve buna ek olarak senelik lisans harç ücretidir. Nahçıvan Devlet Üniversitesi’nde Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Hukuk bölümlerinin senelik ücreti 2000 USD’dir. Yarı dönem itibari ile geçiş yapacak olan öğrenciler, yarı dönem ücretini ödeyecektir. Şubat ayında geçiş yapacak öğrencilerin maliyeti ilk senede toplam 5000 USD + 1000 USD olmak üzere toplam 6000 USD olacaktır.

Nahçıvan Devlet Üniversitesi, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren tek devlet üniversitesi, temel bilim, eğitim ve kültür merkezidir. Nahçıvan Devlet Üniversitesi YÖK’ün tercih kılavuzunda yer alan üniversitelerden biridir ve öğrenciler diploma denkliği konusunda sıkıntı yaşamamaktadır.

Nahçıvan Devlet Üniversitesi 92 dönümlük alana sahip, tam bir öğrenci kampüsü içinde öğrenim hizmeti vermektedir. Nahçıvan’a Türkiyeden ulaşım çok kolaydır. Havayolu ile ulaşmak isteyenler için sadece İstanbul’dan direk uçuş biletleri mevcuttur. Karayolu ile ulaşım sağlamak için çok yerden direk Nahçıvan’a otobüsle ulaşım seçeneği bulunur. Öğrencilerimiz direk olarak Iğdır’a gelerek, buradan otobüsler ile kişi başı 15 TL, 6 kişilik dolmuşlar ile kişi başı 50 TL’ye Nahçıvan’a geçebilmektedir. Nahçıvan’a ve Azerbaycan’a vize kaldırılmıştır ve öğrenci olarak gelenlere vize uygulanmaktadır. Ancak öğrenciler Azerbaycan’a gelmelerini takip eden 15 gün içinde oturum izni işlemlerini (PR EĞİTİM tarafından yapılmaktadır) tamamlamalıdır. Nahçıvan’da bulunan Göç İdaresi, oturum izni işlemlerini belirtilen süre içinde gerçekleştirmeyen öğrencilere para cezası uygulamaktadır.

Nahçıvan Devlet Üniversitesinde Tıp Bölümü, Diş Hekimliği bölümü, Eczacılık Bölümü ve Mühendislik Bölümlerinden mezun olan öğrenciler diploma denkliği için direk STS sınavına, Hukuk bölümü mezunları müfredat farkını Türkiye’de tamamladıktan sonra STS sınavına girmektedir.

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu