Business Management - İşletme Yönetimi Programı, Stafford House International'de sunulan 4 haftalık Profesyonel Sertifika programıdır.
PROFESYONEL SERTİFİKA PROGRAMLARI:
• Toronto
Stafford House Profesyonel Sertifika Programları, Kanada'da sektörel ortamda iş becerilerini geliştirmek, profesyonel iş ağına sahip olmak ve etkileyici bir özgeçmiş oluşturmak isteyen öğrenciler için ideal programlardır.
Son yıllarda, Sertifika ve diploma programları, ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarının yanı sıra, eğitime farklı bir bakış açısı sağlayabilmek, bir alanda uzman olmak ve iyi bir öz geçmişe sahip olabilmek adına önem kazanmıştır.
Amerika, Kanada ve İngiltere de diploma ve sertifika programları yaygındır. Öğrencilere kısa ya da uzun süreli sertifika programları Sunulur. Özellikle üniversite eğitimi sırasında yaz tatilini değerlendirmek isteyen öğrenciler için kısa süreli sertifika programı bulmak her zaman kolay olmayabilir.
Stafford House International Sertifika Programları:
• Marketing
• Business Management
• Project Management
Bu programların içerikleri, üniversite profesörleri tarafından hazırlanmıştır ve alan dersi olarak sunulmaktadır.
Öğrenciler, okulda deneyimli öğretmenlerden aldıkları derslere ek oalrak, işletmeleri ziyaret ederek ve uzman konuşmacıları dinleyerek profesyonel iş yaşamını yakından tanıma imkanına sahip olmaktadır.
Programlara Katılım
İngilizce seviyesi “Upper-Intermediate ve üzeri” olan öğrencilerimiz katılabilirler. Ancak seviyesi yeterli olmayan öğrencilerimiz de Profesyonel Sertifika Programları öncesinde Genel İngilizce alarak yeterli seviyeye erişebilirler.
Programlar ve Eğitim Süreleri
• Marketing (4 hafta)
• Business Managament (4 hafta)
• Project Management (4 hafta)
Ders, İşletme Yönetiminin temel ilkeleri, tanımları ve temel terimleri üzerine odaklanmaktadır.
Kurs, öğrencilerimiz için son derece pratik, ilgili ve uygulanabilir bir deneyim olarak sunulmaktadır.
Sınıf içi etkinlikler kapsamında kavramları, proje temelli grup ve bireysel kavramları tanıtmak ve açıklanmaktadır. Sunumlar, vaka çalışmaları ve iş yönetimi danışmanlık planının oluşturulması gibi çalışmalar sınıf ortamında gerçekleştirilmektedir. Güncel teknolojinin kullanımı programdaki tüm derslere entegre edilmiştir.
Program yöneticilerin kuruluşlarını nasıl planladığını, organize ettiğini, yönettiğini ve kontrol ettiğini göstermeye odaklanmaktadır. Tanınmış global markalara dayanan örnekler, yönetim esaslarını ifade etmek için kullanılacaktır.
Bir uygulama ortamında, güncel yönetim uygulamalarını öğrenme imkanı tanıyacak olan bu programda öğrenciler, önceki öğrenim ve çalışma deneyimlerinden yararlanarak, sadece bir işletmeyi değil aynı zamanda insanları da yönetmeye yönelik başarı stratejilerini öğreneceklerdir.
Katılımcılara Finansal Yönetim, Stratejik Yönetim, Proje Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Pazarlama Yönetimi, Üretim Yönetimi gibi temel yönetim alanlarında temel yetileri kazandırmayı ve "Yönetim Profesyonelleri" yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Bu programın amacı öğrencilere iş yönetimi ve iş dünyası ile ilgili temel kavram ve teknikler hakkında bilgi vermek, ilgili kavram ve tekniklerin günümüz iş dünyasına uygulanabilirliği konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamaktadır. Katılımcılar eğitim programının sonunda işletme yönetimi ile ilgili doğru ve aradığı bilgiye ulaşabilecek, İşletme ile mikro ve makro çevresi arasındaki bağlantıları açıklayabilecek niteliklere sahip olacak, bir işletmedeki temel fonksiyonların, bu fonksiyonların işletmenin işleyişi ve stratejilerine etkisini değerlendirebilecek, işletme kararlarına yönelik analiz yapabilecek ve iş dünyasındaki güncel kavramları tanımlayabilecektir.
Bu programa Amerika’da aşağıdaki şehirlerde katılabilirsiniz:
SAN FRANCISCO | SAN DIEGO | CHICAGO | BOSTON
Bu programda öğrenciler;
• Farklı işletme yapılarını ve amaçlarını anlama
• Farklı iş ortamlarını ve ekonomik gerçekleri anlama
• İşletme yönetim stillerini anlama
• Etkili girişimcilik ve liderliğin ne olduğunu bilme
• İşletme yönetimi alanında farklı işlevlerin kullanımını ve önemini anlama,
• Stratejik planlama teknikleri geliştirme
• Bir işi etkili bir şekilde yürütmek için organizasyon uygulamalarını anlama
• Bir yöneticinin liderlik ve motivasyon becerilerini tanımlayabilme
• Kontrol ve yönetim araçlarını anlama donanımlarını kazanacaklardır.
1. Hafta
Temel Kavramlar ve Kuramlar: Yöneticiler ve Yönetim; Yönetim Düşüncesinin Evrimi;
Kişi Olarak Yönetici
Vaka Çalışmaları: Trader Joe’lar; HP; Dyson; Microsoft,
Öğrenci çalışmaları: Öğrencilere proje talimatları verilir. Öğrenciler kursun son haftasında seçilen bir şirket için iş raporu hazırlayıp sunar.
2. Hafta
Temel Kavramlar ve Kuramlar: Planlama / Strateji; Organizasyon Yapısının Tasarımı; Kontrol, Değişim; Girişimcilik; Operasyon Yönetimi
Örnek Olaylar: Devlet Bankaları; Toyota; Uygulamada Etik
Öğrenci çalışmaları: Öğrenciler küçük bir restoranı ziyaret eder ve çalışanların Yönetimin 4 fonksiyonunun (Planlama, Organizasyon, Liderlik ve Kontrol) nasıl olduğunu tanımlaması ve uygulamalı çalışma sunması istenir. Ayrıca raporların bir sunumunu yapmaları gerekmektedir.
3. Hafta
Anahtar Kavramlar ve Teoriler: Motivasyon; Liderlik; İletişim ve BT; Karar verme;
Örnek Olaylar: Google; Starbucks; GE
Öğrenci çalışmaları: Öğrenciler Etkili Liderlik üzerine bir araştırma yapar, planlar ve sunum yapar
4. Hafta
Anahtar Kavramlar ve Teoriler: Küresel Pazarlama; Yaratıcılık ve Girişimcilik
Vaka Çalışmaları: Innocent Smoothies; Apple
Öğrenci çalışmaları: Final Sunumları; Final Proje Ekibi Raporları; Final Sınavı
Öğrenciler final raporlarını verir, sunumlarını yapar ve final sınavına girerler.
Öğrenciler, sınıf çalışmasına, vaka çalışmalarına ve bir ekip projesine göre;
• Bir organizasyon içinde yönetim ve liderliğin rolü
• Kendi liderliğinin nasıl geliştirileceği
• Profesyonel ilişkilerin nasıl geliştirileceği
Konularına odaklanarak İşletme Yönetimi’ni genel bir bakış olarak öğreneceklerdir.
Haftalık Ders Saatleri:
Haftalık 20 derslik, 25 derslik ve 30 derslik opsiyonlar sunulmaktadır.
Öğrenciler, Aile yanı konaklama veya Öğrenci Yurdu Konaklama seçeneklerini değerlendirebilmektedir.
Programa kayıt olabilmek için gereken mininum İngilizce seviyesi: Upper Intermediate
KANADA VİZE BİLGİLERİ
Kanada’da yurtdışı eğitim, ülkenin yüksek refah düzeyi, hayat standartları ve eğitim kalitesinin çok yüksek oluşu nedeniyle her geçen gün daha fazla öğrencinin ilgisini çekmektedir. Her yıl 190’a yakın ülkeden ortalama 300 000 öğrenci Kanada’da eğitim görmektedir.
Kanada’da eğitime yönelik artan talep nedeniyle Kanada resmi makamları, dil eğitimi ve/veya üniversite eğitimi görmek için ülkelerine vize başvurusu yapan öğrenciler hakkında detaylı bir inceleme ve araştırma yapmaktadır. Bu nedenle kurumlar, Kanada vizesi için yeterlik sağlamadığını düşündükleri öğrenci adaylarının vizelerini onaylamamaktadır. Kanada'da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler, Kanada hükümetinin talep ettiği yeterlikler konusunda iyi bilgilenmeli ve planladıkları eğitim için olmazsa olmaz şartları karşılayıp karşılamadığını çok iyi bir şekilde değerlendirmelidir. Gerekli araştırmaları yapmayan ve süreç hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan öğrenciler Kanada dil okullarından ve/veya üniversitelerinden kabul almalarına rağmen gerekli şartları sağlamadıkları için vize alamamaktadır.
Kanada’da eğitim ve buna hazırlık aşamaları ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübe gerektirdiği için öğrenci adaylarının bir uzmana danışmaları önerilir. PR Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, tecrübeli eğitim danışmanları ile öğrencilerine eğitim danışmanlığı sürecinde olduğu gibi vize başvuru aşamasında da yardımcı olmaktadır.
Kanada Uzun Dönem Öğrenci Vizesi (Study Permit) - S1 Vizesi
Kanada’da bir eğitim kurumunda 6 aydan uzun süre eğitim alacak öğrencilerin başvurması gereken türüdür. Ön lisans, lisans ve master düzeylerde eğitim almak isteyen öğrencilerin S1 vizesi almaları gerekecektir. Bu vize öğrencilere Kanada’ya giriş yaparken hava alanında vize yetkilileri tarafından verilmektedir.
SX-1 olarak adlandırılan bu vize Kanada'da altı aydan kısa süreli eğitim alacak öğrencilere verilen vizedir. S1 öğrenci vizesi prosedüründen farklı olarak, SX-1 vizesinde pasaportunuza etiket olarak basılan giriş vizesi aynı zamanda öğrenci vizeniz olacaktır, yani ülkeye giriş yaparken size ayrı bir öğrenci vizesi belgesi verilmeyecektir.
S1 vizesi genellikle öğrencilerin Kanada'ya tek giriş yapmalarına olanak tanır. Kanada'ya ilk girişinizi yaptıktan sonra çıkış yaparsanız vizenizin süresi bitmemiş olsa bile ülkeye tekrar giriş yapamazsınız. Bunun tek istisnası ABD'ye yapacağınız çıkışlardır. Kanada ve ABD arasında geçerli olan uygulamaya göre ABD'ye gerçekleştireceğiniz ziyaret sonrası pasaportunuzda tek girişlik vizeniz olsa bile Kanada'ya tekrar giriş yapabilirsiniz. Eğer Kanada'da kalacağınız süre boyunca ABD dışında ülkeleri (Türkiye gibi) ziyaret etmek istiyorsanız, vize başvurunuz sırasında çok girişli vize almak istediğinizi belirtebilirsiniz.
Kanada Kısa Dönem Öğrenci Vizesi (Study Permit for Short Term Courses) SX-1
Bu vize türü Kanada'da altı aydan kısa süreli eğitim alacak öğrencilere verilmektedir. S1 öğrenci vizesi sürecinden farklı olarak, SX-1 vizesinde pasaporta basılan giriş vizesi aynı zamanda öğrenci vizesidir. Ülkeye giriş yaparken ayrı bir öğrenci vizesi verilmemektedir.
S1 vizesi genellikle öğrencilerin Kanada'ya tek giriş izni sağlar. Kanada'ya ilk giriş yapıldıktan sonra çıkış yapılması halinde bu vizenin süresi bitmemiş dahi ülkeye tekrar giriş yapılamamaktadır. Buna ABD topraklarına yapılacak olan çıkışlar istisnadır. Kanada ve ABD arasında geçerli olan uygulamalara göre ABD'ye gerçekleştirilecek ziyaret sonrası öğrenci pasaportunda tek girişlik vizeniz olsa dahi Kanada'ya tekrar giriş yapılabilmektedir.
Bu vizenin Kanada Geçici Ziyaretçi Vizesi’nden (Temporary Resident Visa veya Visitor Visa) farkı, öğrencilerin bu vize türünü sonraki eğitim planlarına uygun olarak Kanada topraklarından ayrılmadan da uzatma olanağı sağlamasıdır. Bu vize türünde, uluslararası öğrencilere özgü yasal çalışma olanaklarından da faydalanılabilmektedir. Kanada Dil Okullarında eğitim almayı planlayan öğrenciler Kanada Geçici Ziyaretçi Vizesi’ne (Temporary Resident Visa veya Visitor Visa) de başvurabilir. Ancak bu vizenin Kanada topraklarında uzatılamayacağı bilinmelidir. Bu nedenle özellikle dil eğitiminin ardından akademik bir programa kayıt olmayı planlayan öğrencilerin Kanada’da eğitim planlarını önceden belirlemeleri doğru vize türüne başvurabilmeleri açısından önemlidir.
Quebec Öğrenci Vizesi (CAQ)
Quebec Eyaleti sınırları içinde 6 aydan fazla süre eğitim alacak öğrencilerin, Kanada Öğrenci Vizesinin yanı (Study Permit - S1 Vizesi) sıra Quebec öğrenci vizesi de almaları gerekmektedir.
Kanada Vizesi için Gerekli Belgeler
✓ Kanada'daki bir eğitim kurumundan alınmış öğrenci kayıt ve kabul belgesi
✓ En az 6 ay geçerliği olan pasaport
✓ Vize başvurusu için gerekli formlar
✓ Yeni çekilmiş, arka fonu beyaz, 4 adet biometrik fotoğraf
✓ Vize başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren evrak
✓ Eğitim giderlerinin ve yaşam masraflarının karşılanabileceğini kanıtlayan finansal yeterlik belgeleri
✓ Öğrenciye veya Kanada'daki eğitim masraflarını karşılayacak olan sponsora ait maaş bordrosu, son 6 aya ait banka hesap hareket bilgileri, SGK Hizmet kaydı, ticaret sicil belgesi, vergi levhası gibi çalışılan işyerine ait belgeler
✓ İngilizce niyet mektubu
✓ Son veya devam eden eğitim durumuna göre diploma, öğrenci, öğrenci belgesi ve not çizelgesi (transkript), mevcutsa İngilizce yeterlik belgesi ve diğer kişisel gelişim sertifikaları
✓ Vukuatlı nüfus kayıt örneği
✓ Erkek adaylar için terhis belgesi
✓ Referans mektupları
Ders, İşletme Yönetiminin temel ilkeleri, tanımları ve temel terimleri üzerine odaklanmaktadır.
Kurs, öğrencilerimiz için son derece pratik, ilgili ve uygulanabilir bir deneyim olarak sunulmaktadır.
Sınıf içi etkinlikler kapsamında kavramları, proje temelli grup ve bireysel kavramları tanıtmak ve açıklanmaktadır. Sunumlar, vaka çalışmaları ve iş yönetimi danışmanlık planının oluşturulması gibi çalışmalar sınıf ortamında gerçekleştirilmektedir. Güncel teknolojinin kullanımı programdaki tüm derslere entegre edilmiştir.
Program yöneticilerin kuruluşlarını nasıl planladığını, organize ettiğini, yönettiğini ve kontrol ettiğini göstermeye odaklanmaktadır. Tanınmış global markalara dayanan örnekler, yönetim esaslarını ifade etmek için kullanılacaktır.
Bir uygulama ortamında, güncel yönetim uygulamalarını öğrenme imkanı tanıyacak olan bu programda öğrenciler, önceki öğrenim ve çalışma deneyimlerinden yararlanarak, sadece bir işletmeyi değil aynı zamanda insanları da yönetmeye yönelik başarı stratejilerini öğreneceklerdir.
Katılımcılara Finansal Yönetim, Stratejik Yönetim, Proje Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Pazarlama Yönetimi, Üretim Yönetimi gibi temel yönetim alanlarında temel yetileri kazandırmayı ve "Yönetim Profesyonelleri" yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Bu programın amacı öğrencilere iş yönetimi ve iş dünyası ile ilgili temel kavram ve teknikler hakkında bilgi vermek, ilgili kavram ve tekniklerin günümüz iş dünyasına uygulanabilirliği konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamaktadır. Katılımcılar eğitim programının sonunda işletme yönetimi ile ilgili doğru ve aradığı bilgiye ulaşabilecek, İşletme ile mikro ve makro çevresi arasındaki bağlantıları açıklayabilecek niteliklere sahip olacak, bir işletmedeki temel fonksiyonların, bu fonksiyonların işletmenin işleyişi ve stratejilerine etkisini değerlendirebilecek, işletme kararlarına yönelik analiz yapabilecek ve iş dünyasındaki güncel kavramları tanımlayabilecektir.
Bu programa Amerika’da aşağıdaki şehirlerde katılabilirsiniz:
SAN FRANCISCO | SAN DIEGO | CHICAGO | BOSTON
Bu programda öğrenciler;
• Farklı işletme yapılarını ve amaçlarını anlama
• Farklı iş ortamlarını ve ekonomik gerçekleri anlama
• İşletme yönetim stillerini anlama
• Etkili girişimcilik ve liderliğin ne olduğunu bilme
• İşletme yönetimi alanında farklı işlevlerin kullanımını ve önemini anlama,
• Stratejik planlama teknikleri geliştirme
• Bir işi etkili bir şekilde yürütmek için organizasyon uygulamalarını anlama
• Bir yöneticinin liderlik ve motivasyon becerilerini tanımlayabilme
• Kontrol ve yönetim araçlarını anlama donanımlarını kazanacaklardır.
1. Hafta
Temel Kavramlar ve Kuramlar: Yöneticiler ve Yönetim; Yönetim Düşüncesinin Evrimi;
Kişi Olarak Yönetici
Vaka Çalışmaları: Trader Joe’lar; HP; Dyson; Microsoft,
Öğrenci çalışmaları: Öğrencilere proje talimatları verilir. Öğrenciler kursun son haftasında seçilen bir şirket için iş raporu hazırlayıp sunar.
2. Hafta
Temel Kavramlar ve Kuramlar: Planlama / Strateji; Organizasyon Yapısının Tasarımı; Kontrol, Değişim; Girişimcilik; Operasyon Yönetimi
Örnek Olaylar: Devlet Bankaları; Toyota; Uygulamada Etik
Öğrenci çalışmaları: Öğrenciler küçük bir restoranı ziyaret eder ve çalışanların Yönetimin 4 fonksiyonunun (Planlama, Organizasyon, Liderlik ve Kontrol) nasıl olduğunu tanımlaması ve uygulamalı çalışma sunması istenir. Ayrıca raporların bir sunumunu yapmaları gerekmektedir.
3. Hafta
Anahtar Kavramlar ve Teoriler: Motivasyon; Liderlik; İletişim ve BT; Karar verme;
Örnek Olaylar: Google; Starbucks; GE
Öğrenci çalışmaları: Öğrenciler Etkili Liderlik üzerine bir araştırma yapar, planlar ve sunum yapar
4. Hafta
Anahtar Kavramlar ve Teoriler: Küresel Pazarlama; Yaratıcılık ve Girişimcilik
Vaka Çalışmaları: Innocent Smoothies; Apple
Öğrenci çalışmaları: Final Sunumları; Final Proje Ekibi Raporları; Final Sınavı
Öğrenciler final raporlarını verir, sunumlarını yapar ve final sınavına girerler.
Öğrenciler, sınıf çalışmasına, vaka çalışmalarına ve bir ekip projesine göre;
• Bir organizasyon içinde yönetim ve liderliğin rolü
• Kendi liderliğinin nasıl geliştirileceği
• Profesyonel ilişkilerin nasıl geliştirileceği
Konularına odaklanarak İşletme Yönetimi’ni genel bir bakış olarak öğreneceklerdir.
Haftalık Ders Saatleri:
Haftalık 20 derslik, 25 derslik ve 30 derslik opsiyonlar sunulmaktadır.
Öğrenciler, Aile yanı konaklama veya Öğrenci Yurdu Konaklama seçeneklerini değerlendirebilmektedir.
Programa kayıt olabilmek için gereken mininum İngilizce seviyesi: Upper Intermediate
KANADA VİZE BİLGİLERİ
Kanada’da yurtdışı eğitim, ülkenin yüksek refah düzeyi, hayat standartları ve eğitim kalitesinin çok yüksek oluşu nedeniyle her geçen gün daha fazla öğrencinin ilgisini çekmektedir. Her yıl 190’a yakın ülkeden ortalama 300 000 öğrenci Kanada’da eğitim görmektedir.
Kanada’da eğitime yönelik artan talep nedeniyle Kanada resmi makamları, dil eğitimi ve/veya üniversite eğitimi görmek için ülkelerine vize başvurusu yapan öğrenciler hakkında detaylı bir inceleme ve araştırma yapmaktadır. Bu nedenle kurumlar, Kanada vizesi için yeterlik sağlamadığını düşündükleri öğrenci adaylarının vizelerini onaylamamaktadır. Kanada'da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler, Kanada hükümetinin talep ettiği yeterlikler konusunda iyi bilgilenmeli ve planladıkları eğitim için olmazsa olmaz şartları karşılayıp karşılamadığını çok iyi bir şekilde değerlendirmelidir. Gerekli araştırmaları yapmayan ve süreç hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan öğrenciler Kanada dil okullarından ve/veya üniversitelerinden kabul almalarına rağmen gerekli şartları sağlamadıkları için vize alamamaktadır.
Kanada’da eğitim ve buna hazırlık aşamaları ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübe gerektirdiği için öğrenci adaylarının bir uzmana danışmaları önerilir. PR Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, tecrübeli eğitim danışmanları ile öğrencilerine eğitim danışmanlığı sürecinde olduğu gibi vize başvuru aşamasında da yardımcı olmaktadır.
Kanada Uzun Dönem Öğrenci Vizesi (Study Permit) - S1 Vizesi
Kanada’da bir eğitim kurumunda 6 aydan uzun süre eğitim alacak öğrencilerin başvurması gereken türüdür. Ön lisans, lisans ve master düzeylerde eğitim almak isteyen öğrencilerin S1 vizesi almaları gerekecektir. Bu vize öğrencilere Kanada’ya giriş yaparken hava alanında vize yetkilileri tarafından verilmektedir.
SX-1 olarak adlandırılan bu vize Kanada'da altı aydan kısa süreli eğitim alacak öğrencilere verilen vizedir. S1 öğrenci vizesi prosedüründen farklı olarak, SX-1 vizesinde pasaportunuza etiket olarak basılan giriş vizesi aynı zamanda öğrenci vizeniz olacaktır, yani ülkeye giriş yaparken size ayrı bir öğrenci vizesi belgesi verilmeyecektir.
S1 vizesi genellikle öğrencilerin Kanada'ya tek giriş yapmalarına olanak tanır. Kanada'ya ilk girişinizi yaptıktan sonra çıkış yaparsanız vizenizin süresi bitmemiş olsa bile ülkeye tekrar giriş yapamazsınız. Bunun tek istisnası ABD'ye yapacağınız çıkışlardır. Kanada ve ABD arasında geçerli olan uygulamaya göre ABD'ye gerçekleştireceğiniz ziyaret sonrası pasaportunuzda tek girişlik vizeniz olsa bile Kanada'ya tekrar giriş yapabilirsiniz. Eğer Kanada'da kalacağınız süre boyunca ABD dışında ülkeleri (Türkiye gibi) ziyaret etmek istiyorsanız, vize başvurunuz sırasında çok girişli vize almak istediğinizi belirtebilirsiniz.
Kanada Kısa Dönem Öğrenci Vizesi (Study Permit for Short Term Courses) SX-1
Bu vize türü Kanada'da altı aydan kısa süreli eğitim alacak öğrencilere verilmektedir. S1 öğrenci vizesi sürecinden farklı olarak, SX-1 vizesinde pasaporta basılan giriş vizesi aynı zamanda öğrenci vizesidir. Ülkeye giriş yaparken ayrı bir öğrenci vizesi verilmemektedir.
S1 vizesi genellikle öğrencilerin Kanada'ya tek giriş izni sağlar. Kanada'ya ilk giriş yapıldıktan sonra çıkış yapılması halinde bu vizenin süresi bitmemiş dahi ülkeye tekrar giriş yapılamamaktadır. Buna ABD topraklarına yapılacak olan çıkışlar istisnadır. Kanada ve ABD arasında geçerli olan uygulamalara göre ABD'ye gerçekleştirilecek ziyaret sonrası öğrenci pasaportunda tek girişlik vizeniz olsa dahi Kanada'ya tekrar giriş yapılabilmektedir.
Bu vizenin Kanada Geçici Ziyaretçi Vizesi’nden (Temporary Resident Visa veya Visitor Visa) farkı, öğrencilerin bu vize türünü sonraki eğitim planlarına uygun olarak Kanada topraklarından ayrılmadan da uzatma olanağı sağlamasıdır. Bu vize türünde, uluslararası öğrencilere özgü yasal çalışma olanaklarından da faydalanılabilmektedir. Kanada Dil Okullarında eğitim almayı planlayan öğrenciler Kanada Geçici Ziyaretçi Vizesi’ne (Temporary Resident Visa veya Visitor Visa) de başvurabilir. Ancak bu vizenin Kanada topraklarında uzatılamayacağı bilinmelidir. Bu nedenle özellikle dil eğitiminin ardından akademik bir programa kayıt olmayı planlayan öğrencilerin Kanada’da eğitim planlarını önceden belirlemeleri doğru vize türüne başvurabilmeleri açısından önemlidir.
Quebec Öğrenci Vizesi (CAQ)
Quebec Eyaleti sınırları içinde 6 aydan fazla süre eğitim alacak öğrencilerin, Kanada Öğrenci Vizesinin yanı (Study Permit - S1 Vizesi) sıra Quebec öğrenci vizesi de almaları gerekmektedir.
Kanada Vizesi için Gerekli Belgeler
✓ Kanada'daki bir eğitim kurumundan alınmış öğrenci kayıt ve kabul belgesi
✓ En az 6 ay geçerliği olan pasaport
✓ Vize başvurusu için gerekli formlar
✓ Yeni çekilmiş, arka fonu beyaz, 4 adet biometrik fotoğraf
✓ Vize başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren evrak
✓ Eğitim giderlerinin ve yaşam masraflarının karşılanabileceğini kanıtlayan finansal yeterlik belgeleri
✓ Öğrenciye veya Kanada'daki eğitim masraflarını karşılayacak olan sponsora ait maaş bordrosu, son 6 aya ait banka hesap hareket bilgileri, SGK Hizmet kaydı, ticaret sicil belgesi, vergi levhası gibi çalışılan işyerine ait belgeler
✓ İngilizce niyet mektubu
✓ Son veya devam eden eğitim durumuna göre diploma, öğrenci, öğrenci belgesi ve not çizelgesi (transkript), mevcutsa İngilizce yeterlik belgesi ve diğer kişisel gelişim sertifikaları
✓ Vukuatlı nüfus kayıt örneği
✓ Erkek adaylar için terhis belgesi
✓ Referans mektupları
Business Management Sertifika Programı - Stafford House sertifika programı konumu, yerleşim birimlerine olan mesafesi, önemli yerlere gidiş gelişte size nasıl fayda sağlayacağı gibi yorumları yapabileceksiniz.
Business Management Sertifika Programı - Stafford House sertifika programı gitmeden google 360 derece sokak görünümü ile sertifika programı ve tüm çevresini görüntüleyebilecek tüm meraklarınızı giderebileceksiniz.