Azerbaycan'da bir öğrencinin masrafı aylık ne kadardır ?
Azerbaycan’da bir öğrencinin masrafı aylık 1200 TL – 1500 TL arasında değişmektedir.
Azerbaycan Baku'ye uçak bileti ücretleri nedir ?
İstanbul veya Ankara’dan Bakü’ye Azerbaycan Hava Yolları, Türk Hava Yolları ve Buta Airways ile gidilmektedir. En ucuz havayolu şirketi Buta Airways ile tek yön 145 $ ‘dan başlıyor.
Azerbaycan'da para birimi nedir ?
Azerbaycan para birimi “manat” tır. 1 USD - 1.70 AZN
Azerbaycan'da sağlık hizmetleri nasıldır ?
Türkiye'deki sigorta sistemi ile Azerbaycan'dakı sağlık sigortası çok farklıdır. Azerbaycan'da yabancı öğrenciler için sağlık sigortası zorunludur ama tüm hastanelerde küçük bir işlemler için bile ödeme alınmkatdadır.
Azerbaycan Bakü'de ulaşım nasıldır ?
Azerbaycan-Bakü metro hattı oldukça başarılıdır. Metro ile şehir içi birçok yere ulaşım mümkündür. Metro ulaşım fiyatları Türk Lirası ile 0.70 TL’ye denk gelmektedir. Ülkemizdeki akbil sistemine benzer bir sistem mevcuttur. Bakü kart çıkarark ulaşımınızı sağlarsınız.Ücretli ve kartlı otobüsler mevcuttur. Taksi ücretleri ise Türkiye’ye oranla 2 kat daha uygundur.
Azerbaycan'da Mimarlık Eğitimi Kabul Şartları Nelerdir?
Azerbaycan'da Mimarlık okuya bileceğeniz Üniversiteler: Azerbaycan İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi ve Nahçıvan Devlet Üniversitesi.
Kabul şartları : Lise diploması, Not ortalaması, HIV/AIDS, Sağlık raporu ve Pasaport
Azerbaycan'da Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Eğitimi kabul şartları nelerdir ?
Azerbaycan'da Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık okuya bileceğiniz 3 Üniversite bulunmaktadır: Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Nahçıvan Devlet Üniversitesi, Gence Devlet Aqrar Üniversitesi (Sadece Ezcacılık bölümü). Azerbaycan Tıp Üniversitesi TYT minimum 180 taleb edilmektedir. Nahçıvan ve Gence Devlet Aqrar Üniversitesi'nde sınav şartı aranmamaktadır.
Azerbaycan'da Hukuk Eğitimi nasıldır ?
Azerbaycan'da Hukuk okuya bileceğiniz Üniversiteler : Baku Devlet Üniversitesi, Hazar Üniversitesi ve Nahçıvan Devlet Üniversitesi.
Azerbaycan'da veya her hangi bir ülkede okursanız Türkiyede 18-19 ders müfredat farkı çıkmaktadır. Türkiye'de eğitim senesi ile birlikde baz alınırsa totalde eğitim süresi 6 seneni bulmaktadır.
Azerbaycan'da Mühendislik eğitimi nasıldır ?
Azerbaycan’da birçok mühendislik alanında eğitim alabilme olanağı mevcuttur. Öğrenci adayları ziraat Mühendisliğinden İnşaat Mühendisliğine kadar birçok bölümde eğitim alabilirler. Azerbaycan’da inşaat mühendisliği öğrencilerimizin en çok tercih ettiği bölümlerin başında yer almaktadır. Yine Azerbaycan’da makine mühendisliği de kariyer olanaklarının çokluğu sebebiyle tercih edilmektedir. Ayıca öğrenciler Azerbaycan’da elektrik mühendisliği eğitimini de tercih edebilirler.
Tüm mühendislik alanlarında teorinin yanı sıra pratikte de eğitimler mevcuttur. Üniversiteler öğrencilere uygulamalı eğitim olanakları sunmaktadır. Böylece mezun olan öğrenciler tecrübe eksikliği de yaşamamış olmakta ve iş hayatına çok daha hızlı adaptasyon sağlayabilmektedirler. Ayrıca her üniversite öğrencileri için erasmus programları da sunmaktadır. Üniversiteler öğrencilerine farklı dillerde de eğitimler sunmakta ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktadırlar. Azerbaycan’da bilgisayar mühendisliği bölümü de yer almaktadır. Bu bölümde eğitim olanakları oldukça geniştir. Uluslararası arenada geleceğin en öncelikli meslekleri arasında yer alan bilgisayar mühendisliği en çok tercih edilen bölümler arasında yer almaktadır.
Azerbaycan Üniversiteleri Giriş Koşulları Nelerdir?
Azerbaycan üniversitelerinde herhangi bir giriş koşulu bulunmamaktadır. Öğrenciler lise diplomaları ile başvurularını gerçekleştirebilmektedirler. Sadece Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve Bakü Devlet Üniversitesi TYT ve AYT puan barajını geçilmesi talep etmektedir.
Azerbaycan'da en çok tercih edilen ilk 10 Üniversiteler hangileridir?
1. Nahçıvan Devlet Üniversitesi
2. Azerbaycan Tıp Üniversitesi
3. Gence Devlet Aqrar Üniversitesi
4. Baku Devlet Üniversitesi
5. Azerbaycan Politeknik Üniversitesi
6. Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi
7. Sumgayıt Devlet Üniversitesi
8. Hazar Üniversitesi
9. Odlar Yurdu Üniversitesi
10. Azerbaycan Neft (Petrol) Akademisi
ÖSYM ile Azerbaycan Üniversitelerine kayıt ola bilirmiyim ?
Evet, gereken sıralamayı yakalarsanız YÖK'un tercih kılavuzunda olan Üniversitelerden birisini tercih ede bilirsiniz.
Azerbaycan'da Rusça veya İngilizce eğitim var mı ?
Azerbaycan Üniversiteleri'nde denklik sorunu yaşaya bilirmiyim ?
Azerbaycan Üniversiteleri'nde başarılı şekilde bitiren öğrenciler müfredat farkı (Hukuk hariç) yaşanmadığı için Denklik sorunu yaşanmamaktadır.
Ukrayna Üniversiteleri'nin eğitimi nasıldır ?
Ukrayna üniversitelerinden mezun olan tüm öğrenciler, dünya genelinde 47 ülkede geçerli olan mavi diploma hakkı elde etmektedir. Mezuniyet sonrası çalışma izniniz vardır
Türkiye'den Ukrayna'ya nasıl giderim ?
Her gün Türkiye'den Ukrayna'ya Türk Hava Yolları, Onur Air ve Pegasus ile Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'dan uçaklar kalkmaktadır.
Ukrayna'nın para birimi nedir ?
Para birimi Grivna’dır. 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500’lük banknotlar tedavüldedir. 1 USD yaklaşık 28 Grivna’ya eşittir.
Ukrayna Üniversiteleri'nde Ne Kadar Türk Öğrenci Eğitim Görmektedir ?
Türkiye ile Ukrayna Milli Eğitim Bakanlıkları arasında 1999 yılında işbirliğine başlamış ve eğitimde uyumluluk sağlamayı amaçlamaktadır. Günümüz verilerine göre Ukrayna’da her sene 2000’in üzerinde öğrenci eğitim almaktadır.
Ukrayna Üniversitelerinin eğitim dili nedir ?
Ukraynaca, Rusça ve İngilizce. Ukrayna'da Türkce eğitim yoktur. Türkce eğitim veren Özel Üniversiteler'de Türk öğrenciler Denklik almakta zorluk yaşamaktadırlar.
Ukrayna'da rusça mı yoksa ukraynaca mı konuşuyorlar ?
Ukraynalılar Odessa, Harkov ve Kiev'de ağırlıklı olarak Rusça konuşmaktadır.
Ukrayna Üniversiteleri'nde İngilizce Eğitim Var mıdır ?
Ukrayna üniversitelerinin birçoğu İngilizce eğitimi verilmektedir. Öğrencinin tercihine uyğun olarak Rusça, Ukraynaca veya İngilizce eğitim ala bilmektedir.
Rusça Hiç bilmiyorum, nasıl iletişim sağlayabilirim ?
Ukrayna’ya vardığınızda PR Yurtdışı Eğitim danışmanları sizin bir sene tüm ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Üniversiteye kayıt olduktan sonra okulda sürekli derslere giderek Rusçayı öğrenmeye başlayacak dönem sonunda temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar dil bilgisine sahip olacaksınız.
Üniversite Kayıtları İçin Ne Zaman Başvurmalıyım?
Üniversite kayıtları için en ideal zaman Temmuz – Ağustos ayı içerisindedir. Bu süreçte danışmanlarımızın davetiyenizi alıp Türkiye’ye göndermesi ve diğer evrakları tamamlamak zaman alacağı için okul başlamadan 1 ay önce işlemlere başlamak avantajdır. Üniversitelere son başvuru tarihi 15 Kasımdır.
Ukrayna Üniversiteleri'nde Yaş Sınırı Var mıdır ?
Ukrayna üniversitelerinde lisans eğitimi için yaş sınırı 28, yüksek lisans için yaş sınırı 35’tir ama yinede kayıt olmak istediğiniz bölümlerde farklılık göstermektedir. PR Yurtdışı Eğitim danışmanları ile iletişime geçerek bilgi ala bilirsiniz.
Eğitim Malzemeleri Ücretli midir ?
Ukrayna üniversitelerinde kitap satın almaya gerek yoktur. Üniversitelerin kütüphanelerinde çok sayıda kaynak bulunmaktadır. Hazırlık sınıfında kütüphaneye üye olarak kitapları ücretsiz temin edebilirsiniz.
Lisans Fiyatları Ne Kadardır ?
Lisans fiyatları bölümden bölüme farklılık göstermektedir. Ancak ortalama fiyatı 1100$ – 4600$ arasında değişmektedir.
Hazırlık Ücreti Ne Kadardır ?
Ukrayna üniversitelerinde hazırlık bölümü fiyatlarını üniversiteler aldıkları kararlar sonucunda belirlenmektedir. Hazırlık fiyatları ortalama 1000$ – 2400 USD civarındadır. Ancak ilk sene öğrencilerimize tavsiyemiz bütçe açısından uygun fiyatlı üniversitelerde okumalarıdır. Çünkü hazırlık eğitimi tüm okullarda aynıdır.
YÖK Denkliği Önemli midir ?
Ukrayna üniversitelerinden mezun olduğunuzda yasal olarak denklik başvuru yapma hakkınız bulunmaktadır. Ancak özel sektörde denklikten ziyade önemli olan öğrencinin potansiyelidir. Ukrayna üniversitelerinde okuduğunuz taktirde sizin fazladan Rusça gibi önemli bir diliniz olmuş olacaktır.
Ukrayna Üniversiteleri'nde Diğer Ülke Vatandaşlarından Var mı ?
Ukrayna üniversitelerinde çok fazla yabancı öğrenci bulunmaktadır. Bu sayede diğer kültürleri tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz.
Sözel Bölüm Mezunuyum, Mühendislik veya Tıp Okuyabilir miyim ?
Türkiye’de hangi lise mezunu olursanız olun Ukrayna üniversitelerinde istediğiniz bölümü sınav şartı aranmadan okuyabilirsiniz.
Türkiye'de Önlisans Okudum , Lisans Tamamlayabilir miyim ?
Türkiye’de önlisans okumuş öğrenci arkadaşlar için lisans tamamlama imkanı bulunmaktadır. Hazırlık eğitimini aldıktan sonra bölümünüze göre herhangi bir üniversitenin 3. veya min 2. sınıfından başlama imkanınız vardır.
Yüksek Lisans (Master) Yapmak İçin Ne Gereklidir ?
Ukrayna, üniversitelerde yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilere kapılarını açmıştır. Türkiye’de veya herhangi bir Avrupa birliği ülkesinden alınan lisans diploması ile yüksek lisans yapılabilir. Ayrıca herhangi bir sınav şartı aranmamaktadır. Hazırlık eğitimini bitiren öğrenciler istedikleri bölümde yüksek lisans eğitimi alabilirler.
Ukrayna'da Oda Kiralayabilir miyim ?
Ukrayna’da insanlar gelir elde etmek amacıyla öğrencilere evlerinin bir odalarını kiralamayı tercih etmektedir. Ekonomik yönden ucuz olmakla beraber öğrenciler tarafından tercih edilen diğer bir konaklama tipidir. Öğrenciye ait bir oda bulunmaktadır. Ancak mutfak,banyo ve tuvalet ortak kullanılmaktadır. Odalar eşyalıdır ve evdeki diğer eşyaları kullanma imkanınız vardır. Oda kiralama fiyatları 100$ – 200$ arasındadır.Oda kiralamak isteyen öğrenci arkadaşlarımıza danışmanlarımız yardım edecektir.
Ukrayna'da Ev Kiralayabilir miyim ?
Ukrayna’da yurtları tercih etmeyen öğrenciler genel olarak ev kiralama yolunu seçmektedir. Ancak ukrayna’da ev kiraları çok pahalıdır. Fiyatlar ortalama 400$ – 600$ arasında değişmektedir. Ev bulmanın da çok zor olduğu Ukrayna’da bu işleri ‘Makler'(komisyoncu) adı verilen kişiler yürütmektedir. Ancak evi bulan Makler ücret olarak ev fiyatının yarısını istemektedir. Kısaca ilk ay emlakçıya para ödeyeceksiniz. Diğer ay emlakçı parası olmadan ev sahibine kirayı ödeyebilirsiniz. Ukraynada’ki evlerin tek avantajı tamamen eşyalı olmalarıdır. Eğer Avrupa standartlarında ev istenilirse bu evlerin fiyatları 600$ – 1000$ arasında değişmektedir. Danışmanlarımız sizlere ev bulma konusunda yardım edeceklerdir.
Ukrayna'da Yurt Olanakları Var mıdır ?
Ukrayna’da hemen hemen tüm üniversitelerin kendine ait yurtları mevcuttur. Yabancı öğrenciler çok makul fiyatlara bu yurtlarda kalabilmektedir. Yurtlar çok ucuz olmasına rağmen fiziki şartları yeterli değildir. Yurtlar iki kısımdan oluşmaktadır. Birincisi her odada tuvalet,banyo mevcuttur. Sadece mutfak ortak kullanımdadır. İkincisi her koridorun sonunda ortak kullanım tuvalet ve banyo bulunmaktadır. Yurtlar 2-3 kişiliktir. Yurt odalarında yatak, elbise dolabı, masa, sandalye ve kayıt yaptıran öğrenciye geri iade şartı ile çarşaf, yastık, battaniye ve perde verilmektedir. Odalar tamamen öğrenciden sorumludur. Öğrenci istediği taktirde odasında düzenleme yapabilir. Koridor ve mutfak temizliği görevliler tarafından yapılmaktadır. Yurtlarda gece 11’den sabah 6’ya kadar girişi-çıkış yasaktır. Öğrencilere yurt kartı ilk gün verilmektedir. Danışmanlarımız öğrenciler için en uygun yurdu bulup odalarının düzenlenmesine kadar her türlü yardımı yapmaktadır.
Ukrayna'da Genel Yaşam Koşulları Maliyeti Ne Kadardır ?
Ukrayna’nın Kiev şehrinde ortalama minimum 250 USD ama Kiev dışındaki şehirlerinde yaşam maliyetleri ortalama 150-250 USD arasındadır. Bu fiyata dahil olanlar yeme-içme, ulaşım vs gibi temel ihtiyaçlardır. Öğrencinin extra yaptığı harcamaları bu fiyatın üzerine eklemesi gerekir.
Ukrayna'da Lisans Eğitimi Almak İçin Ne Gereklidir?
Ukrayna üniversitelerinde lisans eğitimi almak için lise diploması yeterlidir. Hazırlık eğitimini tamamlayan öğrenciler istedikleri bölüme kayıt yaptırabilirler. Ancak direk lisans bölümlerine kayıt olmak isteyen öğrenciler Üniversitenin dahili sınavına tabi tutularak, sınavdan başarılı olmaları gerekmektedir. Bu sınava gire bilmek için öğrenci Hazırlık Davetiyesi ile öğrenci vizesi alarak Ukrayna'ya gelmek zorundadırlar.
Yurtdışında Ofisiniz var mı?
PR Yurtdışı Eğitim yurt dışındaki okulların Türkiye temsilciliğini yapmaktadır ancak Ukrayna, ve Azerbaycan'da kendisine ait ofisleri bulunmakta ve bu ofisler de personellerimiz çalışmaktadır.
Yurtdışı Dil Okullarında hangi dilde eğitim verilmektedir?
Yurtdışı Dil Okullarında hangi dilde kurs tercih ettiyseniz o dilde kurs verilmektedir. İngilizce kurslarında İngilizce, Almanca kurslarında Almanca, Fransızca kurslarında Fransızca vb. Yurtdışı dil okullarında katılacağınız bir kurstan verim almanız için, bir dilde en azından başlangıç seviyesinde dil bilgisine sahip olmanız (yani 0 bilgi ile gelmemeniz) önerilmektedir.
Dil okulları için burs veriliyor mu?
Özel eğitim kurumları olan dil okulları, herhangi bir burs programı sunmamaktadır. Yurtdışı dil okullarında sunulan tüm kurslar ücretlidir ancak zaman zaman indirimler ve promosyonlar uygulanmaktadır.
Hangi tür İngilizce Kursunu seçmeliyim?
Bu sizi İngilizce öğrenme hedefleriniz ile ilgili bir konudur. Eğer İngilizce seviyeniz düşük ise, uzun dönem bir program seçmeniz sizin için daha verimli olacaktır. 2 veya 3 dil seviyesini kapsayan Akademik Yıl veya Akademik Sömestir kurslarını da tercih edebilirsiniz.
Fazla zamanınız yoksa ve hızlıca İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız, Yoğun İngilizce kurslarını düşünebilirsiniz. Amerika veya İngiltere için öğrenci vizesine başvuracak kadar vaktiniz yoksa veya daha hafif bir program istiyorsanız Genel İngilizce kurslarını tercih edebilirsiniz.
Eğitim almak için 6+ ayınız varsa ve orta veya ileri seviye İngilizce seviyesine sahipseniz, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'da uzun dönem Work&Study programına katılabilirsiniz. İngilizce'yi hızla öğrenirken iş deneyimi elde edebilir ve çalışarak harçlığınızı kazanabillirsiniz.
Daha çok kariyer odaklı bir kurs için, İş İngilizcesi kurslarımızdan birine katılabilirsiniz.
Dil okullarına katılabilmek için eğitim durumum ne olmalı?
Konsoloslukların öne sürdüğü vize şartlarından ötürü ilkokul ve ortaokul mezunlarını okullarımıza kabul edemiyoruz. Lise mezunu iseniz sigortalı olarak çalışıyor olmanız ve iş yeriniz tarafından yurt dışında eğitime gönderiliyor olmanız şartı vardır. Üniversite mezunlarının programlara kabulü daha kolay ve vize almaları genel itibari ile daha rahat olmaktadır.
Yurtdışı Dil okulu için hangi bölgeyi seçmeliyim?
Bu tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Yurt dışında eğitim için ne kadar bütçeniz olduğunu ve hangi tip vize alabileceğinizi değerlendirmeniz bölge seçiminiz için önemli kriterlerdir.
Yurtdışı Dil okulu için tercih ettiğim ülkeye ne zaman varış yapmalıyım?
Kurslar, genelde Pazartesi günleri başlamaktadır. Bu nedenle başlangıç tarihinizden önceki Cumartesi ya da Pazar günü gelmenizi öneririz.
Yurtdışı Dil Okulları dil seviyemi nasıl belirler?
Okula geldiğiniz ilk gün, dilbilgisi, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinizi test eden bir sınav yapılmaktadır. Test sonuçlarınıza göre seviyenize uygun bir sınıfa yerleştirileceksiniz. Sınıfınızdaki tüm öğrenciler sizinle aynı İngilizce seviyesinde olmaktadır. İngilizce seviyeniz hakkında yurtdışına çıkmadan fikir edinmek istiyorsanız, ücretsiz online İngilizce testlerimizi talep edebilirsiniz.
Yurtdışı Dil okullarına kayıt olabilmek için gereken yaş nedir?
Programlarımızın çoğu için en az 16 yaşında olmanız gerekmektedir. Daha küçük öğrencilerimiz için genç öğrenciler/yaz okulu/kış okulu programlarımız da vardır. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilir ya da genç öğrenciler programlarımız ile ilgili daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Yurtdışı Dil okullarında sosyal aktivite programları olur mu?
Elbette! Tüm dil okullarımızda eğitim süreniz boyunca iyi vakit geçirmeniz ve eğitiminizden maksimum fayda sağlamanız için yoğun sosyal aktivite programı hazırlayan sosyal koordinatörler bulunur. Sosyal aktivite programı her okulda sunulmaktadır. İstediğiniz bir okulun güncel ve örnek aktiviteleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yurtdışı Dil Okullarında benim dilimi konuşan öğretmenler veya personeller var mı?
Yurtdışında Türkçe konuşan öğretmenler bulunmamaktadır. Ancak bazı okullarda Türk personeller vardır ve öğrencilerimiz bu personeller ile iletişime geçebilir. Ayrıca PR Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Hizmetleri de acil durum hattı ile yurtdışında bulunan öğrencilerimize acil durumlarda yardımcı olmaktadır.
Kurs bitiminde sertifika verilir mi?
Kursunuzu devamsızlık yapmadan başarı ile tamamladıktan sonra dil seviyenizi, öğrenim gördüğünüz tarihleri ve devam durumunuzu gösteren bir Sertifika alırsınız.
Yurtdışı Üniversite programlarına gittiğim zaman çalışma hakkım olur mu?
Dünya genelinde çok az sayıda ülke öğrenci vizesine sahip bireylerin çalışmasına izin vermektedir. Bazı ülkeler ise sınırlı çalışma hakkı vermektedir. Bu durumda da kazanacağınız para ile de ancak günlük masraflarınızı çıkarabilirsiniz.
Yurtdışında üniversite programlarının temel amacı sizin eğitim programınızı başarı ile tamamlayıp geri dönmeniz üzerine kuruludur ve çalışmanız beklenmez.
Ancak yurtdışında master veya doktora yapmak isterseniz çalışma durumu biraz daha kolay olmaktadır. Master öğrencilerinin bulundukları üniversitede araştırma veya öğretim görevlisi olarak, kampüs için veya yurtlarda çalıştırıldığı ülkeler ve üniversiteler vardır
Yurtdışındaki dil okullarına katıldığım zaman çalışabilir miyim?
Amerika Birleşik Devletleri; vize türünüze göre sadece eğitim alınan okulun kampüsünün içerisinde ve haftada 20 saat ile sınırlı bir çalışma izni vermektedir.
İngiltere; Devlet üniversitelerinde akademik bir programa katılan ve eğitime devam eden öğrencilere haftada 20 saat ile sınırlı bir çalışma izni vermektedir.
İrlanda; Work and Study programı ile çalışma hakkı verilmektedir.
Avustralya; bütün öğrencilere eğitim süresince haftada 20 saat ile sınırlı, tatil dönemlerinde ise sınırsız bir çalışma izni vermektedir.
Kanada; sadece http://www.cic.gc.ca/english/study/institutions/participants.asp linkinde bulunan okullarda eğitim alan öğrenciler için eğitim sırasında kampüs dışında çalışma izni vermektedir. Ayrıca kampüs içi çalışma izni de verilebilmektedir.
Malta; Öğrencilerin 90 üzeri bir kursa kayıt olmaları ve eğitimlerine 90 günden sonra da devam etmeleri şartı ile çalışma izni vermektedir.
Almanya; eyaletten eyalete farklılık gösteren çalışma izinleri mevcuttur.
Bütçeme göre bir yurtdışı dil okulu bulabilir miyim?
22 ülkede 400 'den fazla seçkin dil okulunun ve 200’den fazla üniversitenin resmi temsilciliğini yapan ve farklı yurtdışı eğitim seçenekleri sunan PR Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, ihtiyaç ve beklentilerinize uygun bir yurtdışı eğitim programı bulmanıza mutlaka yardımcı olacaktır.
İngilizce dil okulları için en kolay vize veren ülke hangisidir?
Yurtdışı dil okullarında kurs programlarına katılmak isteyen öğrenciler için ülkelerin vize başvuru kriterleri hemen hemen aynıdır. Bununla birlikte İngilizce dil okulları için Malta’nın daha kolay vize verdiğini söyleyebiliriz. PR Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak Malta öğrencilerimizin vize almanı oranı %100’dür.
Yurtdışı Eğitim için neden danışmanlık hizmeti almalıyım?
Size uygun programların, konaklama tercihlerinin, bütçenize uygun okulun ve hedeflerinize uygun bir kurs programının belirlenmesi için profesyonel bir danışmanlık hizmeti almanız önemlidir. PR Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak okul kaydınızdan, konaklamanız organize edilmesine, vize başvuru işlemlerinize ve yurtdışı havaalanı transferlerinize kadar tüm süreci yürütmekte ve dil okulları için öğrencilerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti sunmaktayız.
İngillizceyi en iyi hangi ülkede öğrenirim?
Bu konuda kesin bir tavsiyede bulunmak mümkün değildir. Ancak İngilizcenin anadil olarak konuşulduğu ülkelerden herhangi birinde eğitim almak oldukça verimli olacaktır. Bu konuda hangi ülkeyi tercih edeceğiniz kişisel isteklerinize ve bütçenize bağlıdır. Dil öğrenirken beraberinde hangi ülkede daha iyi zaman geçireceğinizi düşünüyorsanız seçiminiz de ona göre yapabilirsiniz.
İngilizceyi anadil seviyesinde öğrenmek için ne kadar süre kursa katılmalıyım?
Bu mevcut İngilizce seviyenize göre değişir. Başlangıç seviyesinde İngilizce bilgisine sahip kişilerin ileri düzey İngilizce bilgisine sahip olabilmeleri için 52 haftalık programlar önermekteyiz.
Yurtdışındaki dil okulları için ne kadar süre önceden başvuru yapmam gerekir?
Yurtdışı dil okul kaydınızın pasaport ve vize işlemleri, konaklama ve diğer işlemlerin zamanında ve hatasız yapılabilmesi için en az 8 - 12 hafta önce yapılmasını önermekteyiz. Erken başvuru her zaman sizin lehinize sonuçlanacaktır. Ayrıca erken kayıt olanaklarından da yararlanabilirsiniz.
Yurtdışında dil okullarındaki sınıflar kaç kişiliktir?
Yurtdışı dil okullarının çoğunda sınıflar 10- 14 kişiliktir. Butik okullarda sınıf mevcutları 6-8 öğrenci olabilmekte ve zincir okullarda özellikle yüksek sezonlarda sınıf mevcutları 16 kişiye kadar çıkabilmektedir.
Yurtdışı dil okullarına kayıt olmak vize almayı kolaylaştırır mı?
Yurtdışı dil eğitim programlarına katılmayı planlayan öğrencilerin pek çoğunun merak ettiği bir durumdur. Ancak hiç bir eğitim kurumu size vize garantisinde bulunamaz. Vize başvurularında konsolosluklar vizeye başvuran öğrencilerin eğitim alt yapılarını, maddi durumlarını ve gelirlerine ilişkin kanıtları, yurtdışında alacakları eğitim ile ilgili geçmiş alt yapılarını ve gelecekte bu yurtdışı eğitimin öğrencinin kariyerine katkısı, öğrencinin ülkesi ile bağları (geri dönüp dönmeyeceklerine ilişkin kanıt) gibi pek çok kriteri değerlendirmekte ve buna göre vize başvurusunu sonuçlandırmaktadır. Vize başvurusu için şartlarınızın olup olmadığınızı öğrenmek için bir PR Yurtdışı Eğitim danışmanı ile görüşebilirsiniz.
Yurtdışı dil okulu seçimi yaparken neye dikkat etmeliyim?
Dil eğitimi için bir dil okulu seçeceğiniz zaman okulun eğitim kalitesi, akredite kurum olması, okulda, kursa katılacağınız dönemki Türk öğrenci oranı, okulun sunduğu online eğitimler, etütler, ulus dağılımı, eğitim harici sunduğu diğer imkanlar (kafeterya, kütüphane vb.) ve sosyal aktiviteler göz önünde bulundurulması gereken faktörlerdir.
Yurtdışı dil okuluna katılabilmek için dil seviyem ne olmalıdır?
Dil okulları başlangıç seviyesinden ileri seviyelere kadar her seviyeden öğrenci için kurs seçenekleri sunmaktadır. Genel dil eğitim programları hariç sınavlara hazırlık, akademik dil eğitim programları, İş için dil kursları, Mesleki dil kursları (pilotluk, mühendislik, medikal, hukuk vb.) gibi özel programlarda orta veya ileri seviye dil bilgisi istenmektedir.
İngilizcem başlangıç seviyesindeyken dersleri nasıl anlayacağım?
Dil okullarındaki öğretmenler profesyonel anlamda eğitim almış ve İngilizceyi yabancı dil olarak öğretme konusunda uluslararası sertifikalara sahip kişilerdir. Başlangıç seviyesinde İngilizce bilen öğrencilere bile modern eğitim teknikleri ile İngilizce öğretebilmektelerdir. Eğer hiç İngilizce bilginiz yok ise, yurtdışına çıkmadan önce Türkiye’de en azından 3 aylık bir eğitim almanızı öneririz. Bu aynı zamanda sizin yurtdışındaki eğitiminizden ve derslerinizden de daha fazla ve hızlı verim almanızı sağlayacaktır.
Yurtdışı dil okullarında kur atlama kaç haftada bir olmaktadır?
Kurlar seviyenize göre değişmektedir. Genelde başlangıç ve temel dil seviyesinde olan öğrencilerde ortalama 10-12 hafta, orta ve üstü olan öğrencilerde 4 ya da 6 hafta içinde kur atlanmaktadır. Ayrıca yoğun kurs programları ile kurs atlama sürenizi kısaltabilirsiniz.
Dil okuluna gittikten sonra program uzatımı yapabilir miyim?
Eğitiminize başladıktan sonra ihtiyacınız ve hedefiniz doğrultusunda program uzatabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu vizenizin geçerlilik süresidir. Vize türünüzün program uzatımına imkan sağlaması çok önemlidir. Bu çerçevede program uzatabilir ve ek eğitim ücretinizi doğrudan okula ödeyebilirsiniz.
Yurtdışı dil okullarında ulus dağılımı nasıl yapılmaktadır ve önemi nedir?
Okullar, sınıf dağılımını öğrencilerin dil seviyelerine ve geldikleri ülkelere yapmaktadır. Genelde aynı ülkeden gelen öğrencileri aynı sınıfa yerleştirmemeye büyük özen gösterirler. Sizinle aynı sınıfta ve aynı ülkeden olabilecek öğrenci sayısı genelde biri geçmemektedir.
Yurtdışı dil okullarına kayıt olurken konaklamayı kendim ayarlayabilir miyim?
Öğrencileri için konaklamayı dil okulundan almak zorunlu değildir. Dil okullarına uzun dönem gidecek öğrencilere ilk 4-8 hafta okuldan konaklama almalarınız, sonrasında okul ya da kendi bulduğunuz konaklamayla devam etmelerini öneririz. Vize başvuru aşamasında konsolosluklar nerede kalacağınızı mutlaka görmek isteyecektir.
Aile yanı konaklama mı yoksa yurt konaklama mı daha iyi?
Yurtdışına dil eğitimi almaya giden bir öğrenciler için Malta dışında en ekonomik konaklama seçeneği aile yanı konaklamadır. Öğrenci aile yanında konaklama ile hem harcamalarını minimuma indirmekte hem de gittiği ülkenin kültürüne daha iyi hakim olarak yerel bir aile ile daha çok pratik yapma şansı bulmaktadır. Ancak bu tip konaklama her yaş grubuna veya herkesin tercihlerine uygun olmayabilir. Yurt konaklama size daha fazla özgürlük tanıyabilir ancak yurt konaklama maliyetleri aile yanı konaklamalara kıyasla daha yüksektir. Sadece Malta’da yurtlar ve/veya öğrenci apartı konaklama seçeneği aile yanı konaklama seçeneğinden daha uygun olmaktadır.
Aileler neye göre seçilir ve aile yanı konaklama güvenilir mi?
Aile yanı konaklamalar okulların sürekli olarak birlikte çalıştıkları ve yılda en az 2 kez denetledikleri konaklama seçenekleridir. Aile seçiminde pek çok farklı kriter olmaktadır ancak öncelikle ailenin öğrencilere nasıl davrandığı, aile içindeki bireylerin genel tavrı ve yaşam tarzı gözetilmektedir. Ayrıca öğrenciler aile yanı konaklama için tercihlerini kayıt esnasında bir formda belirtmektedir. Örneğin evcil hayvan olmayan bir ev, genç bir aile, belirli yemek alışkanları, özel diyet, özel banyolu oda, helal gıda, glütensiz gıda vb. kriterler ile öğrenciye kendi tercihlerine daha uygun bir aile yanı konaklama organize edilebilmektedir.
Arkadaşımla birlikte aynı odada konaklayabilir miyim?
Bu durum öğrencinin pratiği ve dil gelişimi açısından okullar ve biz danışmanlar tarafından tavsiye edilmese de öğrencilerin istekleri doğrultusunda elbette ki mümkündür. Aile yanı veya yurt konaklamalarda birlikte seyahat eden kişiler aynı odayı paylaşabilmektedir.
Aylık ne kadar yaşam giderim olur?
Harcama alışkanlıklarınız ve yaşayacağınız şehrin hayat standartlarına harcamalarınız değişiklik gösterir. İngiltere’de aylık ortalama 400 GBP, Amerika’da aylık ortalama 700 USD, Malta’da aylık ortalama 300 Euro yaşam gideri olur. Bu giderlere konaklama dahil değildir.
Yurtdışına gittikten sonra PR Yurtdışı Eğitim ile iletişim halinde olabilir miyim?
Yurtdışına gittikten sonra her türlü istek, soru ve acil durum için danışmanınızla iletişim halinde olabilirsiniz. Danışmanınız da belirli aralıklar sizinle iletişime geçerek ilerleme sürecinizi, istek ve sorularınızı cevaplandıracaktır. Eğitiminizi tamamlayıp Türkiye’ye dönüş yapana kadar danışmanınız sizinle iletişimde kalacaktır.
Ben yurtdışındayken ailem bana nasıl para gönderebilir?
Bulunduğunuz ülkeye göre aileniz o ülkede bir bankada açacağınız hesaba yurtdışı para transferini, western union, moneygram gibi transfer yöntemleri ile gerçekleştirerek size para gönderebilir.
Kredi kartımı yurtdışında kullanabilir miyim?
Kredi kartlarınızı yurtdışında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Elbette yurtdışına çıkmadan önce mutlaka kredi kartınızı yurtdışı kullanıma açtırmanız gerekir. Bunun için bankanızla iletişime geçmelisiniz.
Yurtdışında nasıl banka hesabı açabilirim?
Bankacılık işlemleri her ülkede farklılık göstermektedir. Bazı ülkelerde öğrenci statünüzden dolayı geçici hesap açma imkanınız olmaktadır. Ancak bazı ülkeler ikamet adresiniz ve üzerinize kayıtlı bir fatura görmeden banka hesabı açmamaktadır.
Yurtdışında eğitimimi tamamladıktan sonra o ülkede kalabilir miyim ?
Eğer bir işveren sizin sponsorunuz ise, çalışma ve oturum iznine başvuru yapabilirsiniz.
Amerika Birleşik Devletleri; en az bir yıl süren akademik bir eğitimden sonra 12 ile 29 ay arasında değişen çalışma izni verebilmektedir.
İngiltere; Akademik eğitimden sonra 2 yıl çalışma izni verebilmektedir.
Avustralya; En az 2 yıl süren akademik (belli bölümler ile sınırlandırılmıştır) bir eğitimden sonra 18 ay çalışma izni alınabilir, ayrıca göçmenlik programı da mevcuttur.
Kanada; Akademik bir eğitimden sonra eğitim süresini ve 3 yılı geçemeyecek bir süre kadar çalışma izni alınabilmektedir. Ayrıca göçmenlik programına da başvurulabilmektedir.
Vize işlemlerimi nasıl yapacağım?
PR Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı bütün ülkeler için hem vize evraklarının toparlanması hem de vize formlarının doldurulması konularında öğrencilerine yardımcı olmaktadır.
Yurtdışına gittim zaman biri beni karşılayacak mı?
Hem yurtdışındaki dil okullarının hem de yurt dışı ofislerimizin hava alanı transfer servisleri mevcuttur. Danışmanınızdan talep etmeniz halinde, size havaalanı transfer servisi ayarlanabilmektedir.
Pasaportu nasıl çıkartabilirim?
Randevu aldıktan sonra nüfus cüzdanınızın aslı (TC Kimlik numaralı), son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz biyometrik fotoğrafınız (yurt dışı başvurular için 1 adet yeterlidir), var ise daha önceden alınmış pasaportlar ve Pasaport cüzdan ücreti ve harç yatırıldığına dair dekont ile randevu tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü veya Nüfus Müdürlüğüne giderek pasaport başvurusunda bulunabilirsiniz.
Yurtdışında Pasaportumu uzattırabilir miyim?
TC Büyükelçilik ve Konsolosluklarında Pasaportunuzu uzatabilirsiniz.
Yurtdışı dil okullarına en az ne kadar süre kayıt olabilirim?
Buna bir kurun ortalama 10-12 haftada atlanacağını göz önünde bulundurarak karar verilmesini öneririz. Ayrıca 2- hafta gibi sürelerde dil öğrenilemeyeceği için, bu şekilde çok kısa süreli kuşlara kayıt yaptıran öğrencilerin vize başvurularının büyük bir bölümü red ile sonuçlanmaktadır.
Yurtdışı Dil Okullarında hangi kurs seviyeleri bulunmaktadır?
Dil kurslarımız şu seviyelere ayrılmıştır: Temel, Orta, İleri ve Daha İleri. Her bir seviye ayrıca öğrencinin ilerleme durumuna göre 3 farklı seviyeye ayrılmaktadır.
Yurtdışında dil eğitimi için en ekonomik ülke hangisidir?
Dil eğitimi için yaşam masrafları, kurs ve konaklama seçenekleri göz önünde bulundurulduğu zaman en ekonomik seçenek Malta dil okullarıdır.
Yurtdışı dil okullarında eğitim maliyeti nedir?
Yurtdışındaki dil okullarında eğitim almanın maliyeti çok değişkenlik gösterir. Bu, programın niteliğine, ülkede kalma sürenize, seyahat edeceğiniz uzaklığa ve orada istediğiniz yaşam tarzına bağlıdır. Hedeflerinize ve bütçenize uygun seçeneklerin belirlenebilmesi için PR Yurtdışı Eğitim danışmanları ile görüşebilirsiniz.
Dil Eğitimi başlangıç tarihleri nedir?
Okulların büyük bir bölümü uluslararası öğrenciler için esnek başlangıç tarihleri sunmaktadır. Bu nedenle dil okullarında kurslar her Pazartesi başlamaktadır. Bazı okullardaysa ayda bir veya iki başlangıç tarihi olabilmektedir. Akademik yıl ve akademik sömestre programlarının ise belirli başlangıç tarihleri bulunmaktadır. Okullara ve programlara göre başlangıç tarihlerini danışmanlarımızdan ve okulların broşürlerinden öğrenebilirsiniz.
Dil okulu veya konaklamamdan memnun kalmazsam ne yapmalıyım?
Öğrencilerimizin beklentileri ve istekleri birbirinden farklı olduğu için zaman zaman en kaliteli okullardan bile memnun kalmama durumu söz konusu olabilmektedir. Bu durumda okuldaki görevlilere veya PR Eğitim danışmanınıza en kısa sürede bildiriniz ve şikayetçi olduğunuz konuları ayrıntılı bir şekilde anlatınız. PR Eğitim yetkilileri ve okul tarafından sorununuz en kısa sürede çözülmeye çalışılacaktır. Konaklama konusunda sıkıntı yaşamanız halinde başka konaklama alternatiflerine transfer gerçekleştirilebilmekte, okul ve şehir konusunda sıkıntı yaşıyorsanız okulunuzun bir başka şubesine geçiş yapmanız mümkün olabilmektedir.