Ücretsiz Danışmanlık

Rusya’da İngilizce Eğitim Veren Okullar


Fırsatları Kaçırma
Hemen
Bizimle İletişime Geç!

Bilgi İstek, Danışmanlık ve Randevu

İdil
Danışman
İdil E.

Whatsapp'dan Yaz

Konuşmayı Başlat

E-posta Gönder

[email protected]

Rusya’da İngilizce Eğitim Veren Okullar


rusyada-ingilizce-egitim-veren-okullar

Rusya’da İngilizce eğitim veren okullar da bulunmaktadır. Bu üniversitelerde eğitimler İngilizce olarak gerçekleştirilmektedir. Ancak bu bölümler sınırlıdır. Genel olarak ülkenin tamamında çoğu bölüm Rusça eğitim vermektedir. Siz de burada sınavsız bir üniversite okumak ve bu üniversiteden alacağınız diploma ile Türkiye’ye dönmek istiyorsanız Rusça bilmeniz büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Rusça bilenler için çok fazla bölüm ve seçenek mevcuttur. Ancak İngilizce için bu sayı daha kısıtlıdır. Eğer siz de eğitimlerin İngilizce olmasını istiyorsanız mutlaka tamamı İngilizce olan bölümleri tercih etmelisiniz. Bunu yapmadığınız taktirde başarılı sonuçlar alamazsınız. İstediğiniz bölümü kazanamayabilir, hazırlıkta takılabilirsiniz. 

Hangi Bölümler İngilizce?

Rusya’da İngilizce eğitim veren okullar bulunmaktadır. Bunlar bölüm olarak sınırlamalar ile karşımıza çıkıyor. Her bölümü İngilizce bulmak pek mümkün değildir. Bazı bölümler ise genelde İngilizcedir. İngilizce olarak sunulan bölümleri şu şekilde sıralayabiliriz:

•    Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi İngilizce Tıp TOEFL puanı istemektedir. Minimum 75 diploma puanı istemektedir. 
•    Novosibirsk Devlet Üniversitesi İngilizce Tıp. Benzer özelliklere sahiptir. 
•    Nijniy Novgorod Devlet Tıp Akademisi İngilizce Tıp. 65 puan diploma puanı istemektedir.
•    Moskova Devlet Üniversitesi İngilizce İşletme
•    St.Petersburg Devlet Üniversitesi İngilizce İşletme

Bu gibi bölümlerde İngilizce eğitimler bulmak mümkündür. Bu üniversiteler TOEFL sınavına veya hazırlıkta yapılan sınavlara göre öğrenci kabul etmektedir. Daha detaylı bilgiyi üniversitelerin bölüm sayfalarından bulabilirsiniz. 


Derslerin Tamamı İngilizce mi?

Eğer Rusya’da İngilizce eğitim veren okullar arasından seçim yaptıysanız burada alacağınız derslerin tamamı İngilizcedir. Ülkemizde yer alan %100 İngilizce programlar ile benzer niteliklere sahip programlardır. Derslere giren hocalar tüm dersleri İngilizce olarak anlatır. Sınavlar İngilizce yapılır. Tüm notlar İngilizcedir. Eğer İngilizce seviyeniz iyi ise Rusya’da bu tarz eğitim veren kurumları tercih edebilirsiniz.
Hayalinizdeki mesleğe herhangi bir sınava girmeden kolaylıkla kavuşabilirsiniz. Okulların ücretleri konumlarına göre değişkenlik göstermektedir. Bu değişkenliğin asıl sebebi konumların sosyal yapılarıdır. Daha kırsal bölgelerde yer alan ve ilk 1000 sıralamasında gerilerde yer alan okulların ücretleri daha düşüktür. Bu ücretleri de detaylı araştırarak tamamen İngilizce eğitim almanız mümkün hale gelebilir.

Etiketler :
shape
shape

Bilgi İstek Formu